20 Iulie 2015

Cazul fraudei la Bac din Bihor. Ministerul Educatiei suspecteaza implicarea Inspectoratului scolar si cere demisia conducerii



Gabriel Ispas, vicepresedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat din Ministerul Educatiei, cere, in numele institutiei, demisia inspectorului scolar general din Bihor, judetul in care s-a produs frauda de proportii la un centru de examen, in urma careia au fost eliminati 108 elevi. Oficialul suspecteaza „gandire organizata” si doreste ca autoritatile locale sa cerceteze acest aspect, scrie adevarul.ro.

12 din cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Stei eliminati de la examenul de Bacalaureat, dupa ce au fost surprinsi copiind cu ajutorul supraveghetorilor, au obtinut joi in instanta eliberarea diplomelor de Bacalaureat si suspendarea procesului verbal de sanctionare.

Decizia este executorie, adica obligatoriu de aplicat, chiar daca poate fi atacata prin recurs, in termen de 5 zile. Totusi, nici pana la aceasta ora, ISJ Bihor nu a eliberat adeverintele elevilor pentru a se putea inscrie la facultate pe ultima suta de metri. Oficialii din minister sustin ca nu au fost informati despre procesul la care ISJ Bihor nici nu s-a prezentat, de altfel, si pentru care nu a depus probe care sa justifice decizia de eliminare a elevilor din examen.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.



Citeste si