Universitatea din Bucuresti si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca se afla in topul 1.000 al universitatilor din lume, realizat de Center for World University Rankings in 2015, in urma evaluarii a peste 25.000 de institutii de invatamnt superior, informeaza UB.

Clasamentul este realizat in urma evaluarii a peste 25.000 de universitati, o baza mult mai larga decat cea utilizata de Top 500 Shanghai, scrie Mediafax.

Universitatea din Bucuresti (UB) ocupa locul 986 si Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca - locul 987, ambele obtinand cate 44,04 puncte, ceea ce le pozitioneaza in primele patru la suta dintre universitatile din lume.
Potrivit sursei citate, Center for World University Rankings utilizeaza in analiza opt criterii, cele mai importante fiind calitatea educatiei, gradul de ocupare a fortei de munca dupa absolvire si calitatea personalului didactic (mediului academic), fiecare dintre acestea cu o pondere de 25 de procente.

"La capitolul calitatea educatiei, UB se afla pe locul 237, iar UBB pe locul 367, in cazul calitatii mediului academic ambele se situeaza pe pozitia 218, iar la gradul de angajare a absolventilor, cele doua universitati sunt pe locul 567 in lume", se arata in comunicat.

Topul este condus de trei universitati din SUA: Harvard, Stanford si Massachusetts Institute of Technology, urmate de doua universitati din Marea Britanie: Cambridge si Oxford.

De altfel, SUA are 15 din primele 20 institutii de invatamant superior din lume, Marea Britanie si Japonia cate doua, iar Elvetia, una. Totodata, dintre cele 1.000 de universitati prezente in acest clasament, peste un sfert (229) sunt din SUA, China are 83, Japonia - 74, Marea Britanie - 65, Germania - 55 si Franta - 49.

Sursa foto: absolventi, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri