Judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti au fost avertizate cu cod portocaliu, temperaturile ajungand la 39 de grade, iar Capitala si 32 de judete au fost avertizate cu cod galben, in aproape toata tara fiind anuntate 35-37 de grade si disconfort termic accentuat.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Bucurestiul si celelalte judete, cu exceptia judetelor Constanta, Tulcea si Covasna, sunt joi sub cod avertizare galben de canicula. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis, scrie Mediafax.

Avertizarea cod galben de canicula va fi mentinuta, vineri, pentru Bucuresti si 32 de judete. Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in zonele de campie si podis, unde si indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade si izolat 38 de grade. Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul, nordul tarii si in zonele de munte.

Sursa foto: Shutterstock/Canicula

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Prognoza meteo vineri 25 ianuarie: ninsori, lapovita si polei