Douasprezece judete din sud-estul tarii se afla, duminica, sub cod portocaliu de canicula, inregistrand temperaturi maxime de 38 - 39 de grade, iar alte 11, din vecinatatea lor, sunt sub cod galben, cu temperaturi de 35 - 37 de grade.

In judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, temperaturile maxime vor fi de 38 - 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, potrivit avertizarii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Vremea se va mentine caniculara si in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Sub cod galben de canicula sunt judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Constanta, Tulcea, Neamt si Iasi.
In regiunile vestice, nordice si centrale instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista in urmatoarele zile in regiunile sudice si estice.

Prognoza meteo vineri 14...
Citeste si: Prognoza meteo vineri 14 decembrie. Cod portocaliu de ninsori


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cod portocaliu de ninsori si viscol: MAI, pregatit sa intervina