Compania Edenred va emite vouchere de vacanta atat pe hartie, cat si pe card, sub denumirea Ticket Vacanta, dupa ce legea voucherelor de vacanta a fost adoptata la sfarsitul lunii iunie.

Angajatii din companiile private si de stat pot primi vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minime brute, adica 6.300 de lei pe an per angajat. Voucherele de vacanta emise pe hartie vor fi personalizate cu numele si CNP-ul salariatilor beneficiari, iar valoarea nominala a fiecarui voucher va fi intre 10 si 50 de lei (multiplu de 10). In acest fel, angajatii nu vor fi nevoiti sa cheltuiasca toate voucherele odata si vor putea cumpara mai multe vacante.

Conform legii si normelor sale de aplicare, voucherele de vacanta vor inlocui toate primele de vacanta, atat in companiile private, cat si in institutiile publice.

Pe 28 iulie au fost aprobate printr-o Hotarare de Guvern normele de aplicare a legislatiei privind acordarea voucherelor de vacanta angajatilor din sistemul privat si bugetar, completand si adaptand astfel normele de implementare cuprinse in Hotararea Guvernului 215/2009.

Astfel, Guvernul a intregit cadrul legislativ care permite atat companiilor private, cat si institutiilor publice, sa le ofere salariatilor acest beneficiu asteptat cu nerabdare si de angajati, dar si de operatorii din industria turismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri