Consiliul Local Suceava a decis, vineri, intr-o sedinta extraordinara, sa aprobe inceperea demersurilor in vederea inscrierii municipiului in competitia Capitala Culturala Europeana 2021, astfel ca a fost desemnat un grup de lucru care sa stabileasca strategia culturala a municipiului.

Consiliul Local Suceava a aprobat, vineri, un proiect de hotarare initiat de primarul Ion Lungu, care prevede inceperea procedurilor pentru inscrierea municipiului in competitia Capitala Culturala Europeana 2021, transmite Mediafax.

Totodata, s-a votat constituirea unui grup de lucru care sa stabileasca strategia culturala pe termen lung a municipiului Suceava si care urmeaza sa fie finalizata pana in 30 septembrie, urmand ca apoi aceasta sa fie adoptata de CL Suceava.

Ulterior, pana in 10 octombrie, municipiul Suceava va depune, la Ministerul Culturii, documentatia completa pentru inscrierea in competitia Capitala Culturala Europeana 2021.

In urma cu o saptamana, Consiliul Judetean Suceava a votat ca presedintele institutiei, Catalin Nechifor, sa fie mandatat sa actioneze in numele CJ Suceava pentru a acest proiect.

Nechifor a declarat ca participarea municipiului la competitia Capitala Culturala Europeana este un proiect care se poate face doar impreuna cu CJ, cu Primaria Cernauti si regiunea Cernauti, intr-un proiect al Bucovinei istorice.

Potrivit lui Nechifor, CJ Suceava are foarte multe proiecte realizate in domeniul cultural, organizand anual zece evenimente majore, la care participa peste 200.000 de spectatori, intre care Hora Bucovinei, Pastele in Bucovina, Craciun in Bucovina, Pelerin in Bucovina, Festivalul Medieval, Bucovina Rock Castle, Festivalul International al Scolilor de Teatru, Comorile Muntelui din Masivul Rarau.

El a spus ca mai sunt evenimente culturale importante organizate de asociatii non-profit, precum Simfonii de toamna si Festivalul de Teatru "Zilele Matei Visniec".

Nechifor a afirmat ca decizia ca Suceava sa se inscrie in aceasta competitie este tarzie, dar ca inca mai exista timp pentru depunerea aplicatiei, data limita fiind 10 octombrie 2015.

El a mentionat ca proiectul va fi impreuna cu Primaria Cernauti si Administratia de Stat din Cernauti pentru ca acesta va fi diferit de cele depuse de celelalte orase din tara, fiind "un proiect al Bucovinei istorice".

"Conflictul din Ucraina, situatia geopolitica ne obliga sa intarim relatiile transfrontaliere, cu cei foarte apropiati care sunt cei din nordul Bucovinei", a spus presedintele CJ Suceava.

El a subliniat ca prin acest proiect se va demonstra ca Bucovina este o regiune europeana istorica si de viitor.
"Frontierele nu trebuie sa fie bariere. Avem viziuni care au stat la baza infiintarii Uniunii Europene", a spus Nechifor, care a mentionat ca in demersurile sale va solicita sprijinul partenerilor Sucevei din Germania si Franta.
El a declarat ca un proiect care sa insemne reunirea Bucovinei istorice intr-un moment complicat european are sanse sa fie selectat, mai ales ca va prezenta unicitatea Bucovinei ca spatiu multicultural si multietnic.

"Poate tot raul e spre bine", a spus Nechifor, facand referire la faptul ca intrarea in competitie a Sucevei se face cu putin inainte de data limita de depunere a candidaturilor.

Potrivit sursei citate, ceea ce prezinta Bucovina in aceasta competitie este mult mai bine construit decat proiectele depuse de ceilalti competitori.

"Venim noi la spartul targului, dar venim cu altceva", a spus presedintele CJ Suceava.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri