Potrivit Garzii de Coasta, politistii de frontiera de la Pardina au organizat, in noaptea de duminica spre luni, in baza unei informatii, o actiune de combatere a migratiei ilegale, iar la intersectia canalelor Stipoc si Pantelei ale Dunarii au descoperit opt barbati care nu isi justificau prezenta in zona si nu vorbeau limba romana, scrie Mediafax.

Grupul a fost dus, pentru verificari, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Pardina, unde s-a stabilit ca, dintre acesti barbati, cinci sunt cetateni din Sri Lanka, doi sunt afgani, iar ultimul ucrainean.

Ei au declarat ca au traversat Dunarea dinspre Ucraina la adapostul intunericului, cu o ambarcatiune, calauza fiindu-le cetateanul ucrainean, un barbat in varsta de 50 de ani. Transfugii, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, au spus ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.

Citeste si:

Politistii de frontiera au inceput cercetarile in acest caz pentru intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti, urmand ca la finalizarea lor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Sursa foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Sursa foto: Pal Teravagimov / Shutterstock