Ministerul Educatiei si Cercetarii, a lansat, astazi, licitatia pentru manuale scolare noi in format print si digital, pentru clasa a IV-a, cartile trebuind sa ajunga pe bancile elevilor in anul scolar 2016-2017.

Firmele castigatoare vor tipari manualele atat in format print, cat si digital, varianta tiparita fiind realizata in doua volume imprimate, corespunzatoare, in principiu, fiecarui semestru in parte. Manualul scolar digital este o forma electronica a manualului scolar, distribuita pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odata cu varianta tiparita (cate un CD/DVD pentru fiecare volum in parte), se arata in documentatia publicata de Centrul National de Evaluare si Examinare. Aceasta varianta are un continut similar celei tiparite a manualului scolar si cuprinde, in plus, o serie de activitati multimedia interactive de invatare (AMII), care pot fi: exercitii interactive, jocuri educationale, animatii, filme, simulari, toate acestea avand obiectivul de a aduce un plus de valoare cognitiva. Varianta digitala a manualelor este accesibila si on-line pe platforma www.manuale.edu.ro, scrie Mediafax.

Manualele pentru clasa a IV-a vor fi transmisibile, la finalul clasei a IV-a, elevii le vor preda la scoala pentru a fi redistribuite copiilor care vor termina clasa a III-a si se vor reinnoi in stocuri cuprinse intre 10-20% din numarul total al elevilor inscrisi.

Ofertantii vor prezenta formele finale ale celor doua variante de manuale, asupra carora singura interventie ulterioara care se accepta este inlocuirea copertei si a paginii de garda prin adaugarea elementelor de personalizare (autori, referenti, descriere CIP, numarul Ordinului MECS de aprobare etc.), potrivit Centrului National de Evaluare si Exeminare.

Obiectul contractului il constituie si achizitia, livrarea si transportul manualelor scolare de la producator la depozitele de carte scolara ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti. Ofertantii castigatori sunt obligati sa asigure tirajul de manuale scolare comandat, ca urmare a solicitarilor cadrelor didactice, in cele doua variante: varianta tiparita si varianta digitala.

Citeste si:
Record: Un ton rosu urias, vandut cu 1,8 MIL. dolari in Japonia
Un ton rosu urias a fost...

Conform documentatiei publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate castigatoare maximum trei firme, durata acordului fiind de patru ani, iar valoarea estimata fara TVA este de 22.902.482 lei.

Sursa foto: Books/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cate posturi din educatie vor fi afectate de OUG privind detasarile