Posturile de inspectori scolari generali nu s-au ocupat nici dupa doua runde de concurs, jumatate dintre candidati retragandu-se pe ultima suta de metri, iar altii picand cu brio examenul. Expertii din sistem ii incurajeaza pe mai-marii de la Educatie sa renunte la aceste institutii total nefolositoare din punctul lor de vedere, scrie Adevarul.

Mai bine de jumatate de an le-a trebuit mai-marilor de la Educatie ca sa puna sefi la cele 42 de Inspectorate scolare si tot nu au reusit sa ocupe toate posturile. Ieri a avut loc ultimul concurs pentru ocuparea celui mai inalt post din cadrul inspectoratelor scolare, inainte de inceperea noului an scolar. In total, s-au ocupat 11 din cele 21 de posturi de inspectori scolari generali ramase vacante in urma primei runde de concurs din primavara, si in continuare 10 inspectorate nu au inca sefi.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, a explicat ca din toamna va organiza si o a treia runda de concursuri pentru ocuparea acestor functii. Insa, in acest moment, expertii in Educatie se intreaba cat de necesara este aceasta institutie in conditiile in care se pune problema ca odata cu schimbarea Legii Educatiei sa se renunte la Inspectoratele Scolare.

Citeste in continuare pe adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri