Avertizarea cod portocaliu de canicula a fost prelungita pentru judetele Bihor, Arad si Satu Mare, iar codul galben a fost extins in Capitala si in alte 23 de judete, unde temperaturile vor ajunge, luni, pana la 37 de grade, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, luni, in judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate in jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Cele trei judete vor ramane sub avertizare de cod portocaliu marti si miercuri, cand temperaturi maxime vor atinge 37- 38 de grade.
Sub avertizare de cod galben de canicula vor fi, luni, judetele Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Timis, Caras- Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Botosani.
Temperaturile din Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei, vor atinge frecvent temperaturi 35- 36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Potrivit ANM, marti si miercuri, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35- 37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

Meteorologii au emis initial o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru judetele Bihor, Arad si Satu Mare, pentru sambata si duminica. In acelasi interval judetele Maramures, Salaj, Cluj, Alba Hunedoara, Timis, Caras- Severin si Mehedinti au fost avertizate cod galben.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri