Dumitru Prunariu a fost audiat, vineri, de un procuror al Parchetului Tribunalului Bucuresti, in dosarul de moarte suspecta deschis dupa decesul nepoatei sale, surse judiciare spunand ca acesta nu a formulat acuzatii la adresa personalului medical de la ambulanta privata si de la spital.

Sursele citate au precizat ca Dumitru Prunariu a fost insotit de mama Arinei Prunariu, iar in scurta declaratie data si-a mentinut pozitia pe care a avut-o pana acum legat de decesul nepoatei sale si nu a formulat acuzatii in cazul echipajului de la ambulanta privata sau al personalului medical de la Institutul "Matei Bals" din Capitala, unde fetita a decedat duminica dimineata, la scurt timp dupa ce fusese internata, potrivit Mediafax.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar de moarte suspecta in cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, in urma unei sesizari transmise de Spitalul Colentina, unde a fost dus duminica 9 august trupul neinsufletit al fetei. In dosar a fost inceputa urmarirea penala cu privire la fapta, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Dumitru Prunariu a fost chemat la audieri dupa ce anchetatorii au finalizat lista cu numele persoanelor care urmeaza sa fie audiate. Audierile vor continua saptamana viitoare, in timp procurorii asteapta de la Institutul National de Medicina Legala rezultatele analizelor de laborator care ar putea sa indice exact cauza decesului fetitei, au precizat sursele judiciare.

Dumitru Prunariu, vorbind in numele familiei, a declarat miercuri ca nu a dorit ca moartea nepoatei sale sa devina subiect de dezbateri interminabile la televiziuni, in conditiile in care familia nu acuza pe nimeni de producerea tragediei. El a precizat ca familia nu pregateste nicio actiune in instanta si nu a cerut si nici nu va cere nicaieri vreo verificare privind activitatea medicilor care i-au consultat si tratat nepoata, referindu-se atat la personalul ambulantei private, cat si la cel de la Institutul "Matei Bals".

"Nu am acuzat pe nimeni si nici nu o vom face. Nu dam in judecata pe nimeni si nici nu cerem vreo ancheta la Ministerul Sanatatii sau Colegiul Medicilor. Consideram ca medicii si-au facut datoria. Nu dorim nici ca presa sa caute vinovati pentru drama noastra si sa asistam la o judecata in direct", a declarat Dumitru Prunariu.

Prunariu a mai spus ca mesajul postat pe pagina sa de Facebook a fost pur si simplu un mod de a-si impartasi durerea cu cei apropiati, fara a dori ca aceasta sa devina subiect de dezbateri interminabile la televiziuni. Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu, Arina, in varsta de 11 ani, a murit de meningita, in 9 august, la scurt timp dupa ce a fost dusa, in stare grava, la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

"Nepotica noastra Arina s-a facut ingeras. O meningita fulminanta ne-a rapit-o in cateva ore", a scris Dumitru Prunariu pe pagina sa de Facebook. In noaptea de 8 spre 9 august, fata s-a simtit foarte rau, iar parintii au chemat o ambulanta, fiind trimis un echipaj de la o salvare privata, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminica dimineata, pentru ca fata se simtea tot mai rau, parintii au dus-o la Institutul "Matei Bals", unde medicii i-au pus diagnosticul de infectie meningococica severa, iar cateva ore mai tarziu a decedat.

Managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel, a declarat, miercuri, ca diagnosticul pus de medicul ambulantei private in cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu a fost corect dupa simptome, pentru acea etapa, meningita putand fi confirmata prin analize de laborator. Medicul care a consultat-o pe Arina Punariu la domiciliu are experienta de 15 ani in domeniul medical si a apreciat ca nu este necesar transportul acesteia la spital, dar a recomandat parintilor internarea daca starea se agrava, potrivit Centrului Medical Nicomed, care a trimis ambulanta la locuinta familiei Prunariu.

Aproximativ o suta de copii care au intrat in contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultati la Institutul "Matei Bals". Unul singur este purtator de meningococ, insa nu are meningita si primeste un tratament profilactic, potrivit profesorului Adrian Streinu Cercel.

Sursa foto: Ambulanta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri