Detinatorii de carduri MasterCard si Maestro au realizat pe 23 iulie 70 de plati cu valori intre 364 lei si 364,99 lei, tranzactiile fiind eligibile pentru extragerea Loteriei bonurilor fiscale efectuata duminica, a anuntat marti operatorul de carduri.

"Tranzactii eligibile pentru premiile oferite in cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale au fost realizate in capitala si in orase mari precum Cluj-Napoca, Craiova, Brasov sau Iasi, insa au fost inregistrate tranzactii si in localitati mai mici, precum Slobozia, Navodari, Rasnov, Sfantul Gheorghe sau Lehliu Gara", se arata intr-un comunicat al MasterCard, citat de Mediafax.

Totodata, alte 73 astfel de tranzactii au fost realizate cu carduri Visa. Daca cele 143 de persoane care au efectuat plati cu valoarea castigatoare au pastrat bonurile fiscale, le pot depune la sediile ANAF incepand de luni, 17 august, timp de 30 de zile. In ipoteza in care toate ar fi validate, ar trebui efectuata o noua extragere pentru desemnarea a maxim 100 de castigatori, cu premii de cel mult 10.000 de lei.

Bonurile in valoare de 364 lei emise pe 23 iulie au iesit castigatoare la a doua extragere lunara a Loteriei bonurile fiscale, cu premii in valoare totala de 1 milion de lei, efectuata pentru bonurile emise in perioada 1-31 iulie. Rezultatele extragerii de duminica vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al Loteriei Romane (CNLR) pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF. Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.

In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

Pana in prezent au avut loc trei extrageri la Loteria fiscala, dintre care doua ocazionale (pe 13 aprilie si 28 iunie) si una lunara (pe 19 iulie), la aceasta din urma fiind castigatoare bonurile fiscale de 509 lei emise pe 1 iunie. Finantele au platit la 13 iulie premiile pentru prima extragere ocazionala a Loteriei fiscale, respectiv cate 56 de lei pentru 17.837 bonuri, dupa ce au respins 313 cereri care nu indeplineau conditiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectand fraude. Incepand cu extragerea urmatoare, legislatia a fost modificata astfel incat premiile sa fie mai consistente, pentru a stimula solicitarea bonului fiscal, fiind acceptati maxim 100 de castigatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri