Carol I a avut viziunea sa transforme Constanta dintr-o zona privita in epoca drept un teritoriu inutil intr-un punct strategic, prin construirea unui port modern si a doua poduri care sa lege Dobrogea de tara. De peste un deceniu, insa, dinspre Republica lui Mazare vin prea putine stiri care sa aminteasca de gloria acelor vremuri, potrivit Adevarul Financiar.

Ramanand in aceleasi coordonate, tot Carol I este cel care a facut din batranul Tomis o destinatie turistica atat pentru elita bucuresteana, cat si pentru straini, prin amenajarea plajelor si construirea emblematicului sau cazinou.

O imagine complet diferita de cea a orasului umbrit de scandalurile de coruptie din jurul fostului primar Radu Mazare si apropiatii acestuia. Conform dosarelor din justitie, resursele orasului au fost irosite in proiecte de multe ori inutile, menite sa mituiasca electoratul – cazul construirii si extinderii cartierului social Henri Coanda. De altfel, una dintre legendele urbane moderne ale Constantei spune ca nici macar un proiect nu putea fi demarat fara ”cooptarea” protejatilor ex-primarului si plata unui comision cuprins intre 10 si 50% din valoarea contractului.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri