Tarile cu cel mai ridicat nivel al experientelor negative in randul rezidentilor, cum ar fi durerile, grijile, tristetea, stresul sau furia, sunt urmatoarele: Irak (care ocupa pozitia fruntasa de trei ani), Iran, Cambodgia, Liberia, Sudanul de Sud, Uganda, Cipru, Grecia, Togo, Bolivia si teritoriile palestiniene. Studiul a fost realizat pe baza a 153.000 de interviuri personale si telefonice cu adulti din 148 de tari, anul trecut, potrivit Market Watch. Dar cel mai surprinzator este cine conduce topul celor mai fericite tari. Pentru prima oara de cand cercetatorii de la Gallup realizeaza acest studiu, toate tarile din top 10 au fost din America Latina. Acestea au rezidenti odihniti, tratati cu respect, zambitori, intreprinzatori, dornici de a invata lucruri noi si interesante sau simtindu-se, pur si simplu, bine.

Top 5 cele mai fericite tari din lume: Paraguay

Top 5 cele mai fericite tari din lume: Paraguay

Cu un scor de 89 de puncte din 100 al indexului experientelor pozitive, Paraguay este cea mai fericita tara din lume. Raportul dezvaluie motivul pentru care America Latina domina lista celor mai fericite tari: cel putin partial, se reflecta tendinta culturala a oamenilor din regiune de a se concentra pe lucrurile pozitive din viata.

Sursa foto: Encarnacion, Paraguay/ Shutterstock

Columbia

Columbia

Columbia se afla pe locul doi, obtinand 84 de puncte din 100. Autorii studiului spun ca tarile latino-americane au scoruri foarte mari pe scala fericirii datorita faptului ca oamenii se bucura de un grad mare de libertate personala si de retele sociale bune.

Sursa foto: Bogota, Columbia/ Shutterstock

Ecuador

Ecuador

Ecuador, mult timp declarat locul ideal pentru persoanele care vor sa se pensioneze, are acum un alt avantaj care o recomanda: rezidentii fericiti. Tara se afla la egalitate cu Columbia, pe scara emotiilor pozitive, cu un scor de 84 din 100.

Sursa foto: Quito, Ecuado/ Shutterstock

Guatemala

Guatemala

Guatemala are, de asemenea, un scor de 84 din 100 si se afla la egalitate cu Ecuador si Columbia. Rezidentii sai sunt printre cei mai emotionali de pe pamant, 58% dintre acestia experimentand atat emotii pozitive, cat si negative, in aceeasi zi.

Sursa foto: Antigua, Guatemala/ Shutterstock

Honduras

Honduras

Cu un scor de 82 de puncte din 100, Honduras se afla pe pozitii de egalitate cu Panama si Venezuela pentru locul trei al topului. Urmatoarele pozitii ale clasamantului sunt ocupate de Costa Rica, El Salvador si Nicaragua.

Sursa foto: Gracias, Honduras/ Shutterstock

Sursa foto: Happiness/Shutterstock