Marti vremea se va mentine caniculara in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, potrivit Mediafax.

In Maramures, Crisana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei si al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37 - 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Astfel, vor fi sub cod portocaliu de canicula judetele Satu Mare, Maramures in partea de sud, Bihor, Arad, Alba, Timis, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Botosani, Iasi, Vaslui si jumatatea de est din Suceava, Neamt si Bacau.

Duminica, fusese instituit cod portocaliu de canicula pentru luni si marti in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Botosani, Iasi, Bacau si Vaslui si cod galben in restul tarii. Miercuri, vremea va fi in continuare caniculara in majoritatea regiunilor tarii si se vor inregistra temperaturi maxime de 35 - 36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, la campie si la podis.

In judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37 - 38 de grade, instituindu-se cod portocaliu de canicula.

Sursa foto: Canicula/Shutterstock