Sute de imigranti au luat joi cu asalt statia de trenuri din Budapesta si, dupa busculade violente cu politia locala, sute dintre ei au reusit sa se urce intr-un tren, conform site-ului 444.hu citat de Financial Times.

Nu mica le-a fost mirarea cand, dupa putin timp, au aflat ca in loc sa se duca spre Mecca (Europa de Vest), trenul mergea doar spre…Romania. Imediat cum au aflat, au sarit din tren, parasindu-l.

Scenele haotice au loc in timp ce primul ministru Viktor Orban este in deplasare in Bruxelles pentru a discuta strategia pe marginea imigrantilor cu liderii UE. Ungaria a primit mai mult de 50.000 de imigranti doar in luna august, multi dintre ei venind din Serbia. Ungaria dar si alte state din Europa de Est au fost criticate pentru opozitia lor privind gazduirea unei parti a lor, insa acest lucru s-ar putea schimba dupa ce state vestice, precum Germania, pun presiune asupra lor.

Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Ceha se vor intalni de urgenta la Praga pentru un summit pe marginea crizei imigranitlor. Statia de trenuri Keleti din Budapesta a devenit centru al protestelor pentru mii de refugiati in special din Siria. Din Ungaria, acestia urmaresc sa mearga in tari dezvoltate, in principal Germania sau Austria.

In Romania se pare ca nu.

Sursa foto: Shutterstock: Imigranti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri