Sindicatele protesteaza fata de inexistenta contractelor colective de munca la CFR, CFR Marfa si CFR Calatori si solicita cresterea salariilor cu 10 la suta, precum si acordarea de tichete de masa si de vacanta, amenintand cu declansarea grevei generale din 1 octombrie.

Organizatiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar anunta ca s-au intalnit, joi, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentantii conducerilor Companiei Nationale CFR SA, CFR Marfa SA si CFR Calatori SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor, scrie Mediafax.

Sindicatele au protestat fata de inexistenta, in prezent, a contractelor colective de munca la cele trei societati si au solicitat ca viitoarele contracte, care urmeaza a fi incheiate, sa prevada o crestere salariala de minimum 10%, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare din luna si acoperirea nevoilor de personal, astfel incat salariatii sa nu mai fie nevoiti sa faca ore suplimentare.

De asemenea, organizatiile sindicale au insistat ca in viitoarele contracte colective de munca sa fie prevazute si vouchere de vacanta pentru salariati, incepand de la data de 1 ianuarie 2016. Conducerile organizatiilor sindicale au cerut celor trei societati de cale ferata ca incheierea contractelor colective de munca sa fie finalizata cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii septembrie 2015.

Administratiile societatilor CN CFR, CFR Marfa si CFR Calatori s-au aratat deschise fata de doleantele si propunerile organizatiilor sindicale si au primit ca sarcina din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca pana la data de 10 septembrie 2015 sa faca propuneri concrete in sensul solutionarii cererilor formulate.

Sindicatele au avertizat ca daca administratiile celor trei societati nu vor da curs solicitarilor lor pana la sfirsitul lunii septembrie, vor declansa greva generala incepand cu 1 octombrie 2015. Organizatiile sindicale care sustin acest demers sunt: Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial, Federatia Nationala Drum de Fier, Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Federatia Nationala ELCATEL, Federatia Sindicatelor Ramurii Vagoane si Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri