Comisia Europeana a anuntat o redistribuire a 120.000 de refugiati din Grecia, Ungaria, Italia in tarile europene. Reprezentantii Comisiei cer Romaniei sa primeasca 4.646 de refugiati, pe langa cei 1.705 imigranti prevazuti in proiectul din iunie, majoritatea provenind din Ungaria, potrivit unui anunt oficial. Numarul total al imigrantilor pe care Romania trebuie sa il primeasca ajunge astfel la 6.351.

Comisia Europeana a anuntat, de asemenea, bugetul alocat pentru redistribuirea imigrantilor. 780 de milioane de dolari vor fi donati celor 22 de tari care vor primi refugiati. Fiecare stat va primi 6.000 de euro pentru fiecare persoana gazduita, iar 50% din buget va fi alocat inainte de primirea acestora.

Sursa infografic: Comisia Europeana

Premierul Victor Ponta declara, in urma cu cateva zile, ca Romania nu poate primi mai mult de 1.500 de refugiati. "Nu putem primi, in niciun caz, mai multi refugiati decat avem in acest moment capacitatea. In acest moment, capacitatea Romaniei este de 1.500", a spus Ponta, la sediul PSD.

"Romania trebuie sa fie o tara europeana si sa fie solidara cu tot ceea ce se intampla in Europa, ca solidaritatea inseamna drepturi si obligatii, adica avem aceleasi obligatii cu celelalte tari, trebuie sa avem si aceleasi drepturi si iata ca acum poate se constata ce nedreptate s-a facut Romaniei cu Schengen si, daca suntem solidari la obligatii, suntem solidari si la drepturi si tocmai tarile care acum ne cer sa fim solidari in problema refugiatilor sunt tarile care ne-au tot amanat cu Schengen-ul. Nu putem primi in niciun caz, pe termen scurt, mai multi refugiati decat avem in acest moment capacitatea. In acest moment capacitatea Romaniei este de 1.500, deja 150 - 200 din aceste locuri sunt ocupate", a precizat premierul, citat de Agerpres.

Comisia Europeana va organiza, pe 14 septembrie, un consiliu la care vor participa reprezentanti ai statelor membre si unde vor fi discutate si adoptate propunerile de azi.

Sursa foto: Imigranti/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri