Roz Townsend: Dezvolta-ti abilitatile de comunicare

Roz Townsend: Dezvolta-ti abilitatile de comunicare

Abilitatea de a sustine prezentari de succes este esentiala. Indiferent de domeniul in care activati sau cat de bine va faceti datoria, daca nu va remarcati intr-un grup de persoane si nu ii convingeti sa priveasca lucrurile din punctul vostru de vedere, ideile in care credeti pier, aprecia Roz Townsend, autorul cartii "Dezvolta-ti abilitatile de comunicare: Idei simple pentru prezentari de succes".

Scott Berkun: Confesiunile unui vorbitor public

Scott Berkun: Confesiunile unui vorbitor public

In acest volum plin de haz si extrem de practic, scriitorul si vorbitorul profesionist Scott Berkun ne dezvaluie tehnicile folosite de marii oratori si ne arata cum le poate utiliza oricine pentru a comunica mai bine. Managerilor si profesorilor si oricui comunica si se asteapta sa fie ascultat Confesiunile unui vorbitor public le ofera punctul de vedere al unui initiat despre cum sa prezinti idei intr-un mod eficient. Este o calatorie unica, distractiva si plina de invataminte printre dificultatile si reusitele traite de Scott de-a lungul celor peste 15 ani in care a tinut frecvent discursuri unor categorii diverse de persoane.

Stephen e. Lucas: Arta de a vorbi in public

Stephen e. Lucas: Arta de a vorbi in public

Volum de referinta, publicat in numeroase editii, Arta de a vorbi in public ofera celor interesati toate informatiile necesare pregatirii si sustinerii unui discurs. Stephen E. Lucas isi fundamenteaza demersul pe teoriile clasice si contemporane ale retoricii, pe care le valorifica intr-o maniera practica, propunind diferite activitati pentru exersarea abilitatilor oratorice.

De la alegerea subiectului si documentare, pana la organizarea materialului si maniera de prezentare, expunerile teoretice sunt sintetizate in casete si ilustrate cu povestiri sau exemple de discursuri comentate. Atat incepatorii, cat si oratorii cu experienta gasesc in acest volum explicatii clare, resurse si aplicatii variate pe care le pot folosi pentru a-si insusi principiile discursurilor publice si a deveni buni vorbitori.

Christopher Turk: Cum sa le vorbesti oamenilor

Christopher Turk: Cum sa le vorbesti oamenilor

Fiecare dintre noi a fost, este sau va fi in situatia de a vorbi in fata altor oameni. Politicienii, managerii, oamenii de afaceri, cercetatorii, elevii, studentii, profesorii traiesc aceasta situatie tot timpul. Ce trebuie sa facem pentru a ne pune in valoare ideile, pentru a fi convingatori? Cartea "Comunicarea eficienta. Cum sa le vorbesti oamenilor" ofera informatii despre psihologia auditoriului, metodele de prezentare, tonalitatile optime ale vocii, limbajul trupului etc., utile tuturor celor care doresc sa comunice eficient.

Arthur Suciu: Discursul autonom

Arthur Suciu: Discursul autonom

Ce este autonomia discursului? Arthur Suciu incearca sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare. Lucrarea "Discursul autonom" propune o noua clasificare a discursurilor, pornind de la criteriul autonomiei. Delimitarea in functie de genuri (jurnalistic, publicistic, literar, poezie, teatru, roman) este abandonata si inlocuita cu cea intre discursuri heteronome, adica integrative, si discursuri autonome, distantate fata de discursul heteronom ca discurs al ordinii sociale.

Sursa foto: Tanara care tine un discurs / Shutterstock