Telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, de acceea este important sa nu fie folosit in apropierea statiei de benzina si in spatiile unde exista acumulare mare de gaz, a atentionat Raed Arafat.

"Chiar si telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, dupa cum ati vazut nu trebuie sa ai telefon mobil in apropierea statiei de benzina. O explozie intr-o incapere in care s-a acumulat gaz poate fi declansata si de un telefon mobil . Si telefoanele si toate aparatele electrice, inclusiv lanternele si statiile radio care nu sunt special facute, pot declansa explozie, daca sunt pornite in atmosfera explozibila", a spus Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), joi, la conferința ocazionata de innoirea parteneriatului "Impreuna pentru siguranta" incheiat intre E.ON si IGSU, scrie Mediafax.

Reprezentantul IGSU Gabriel Duduc a spus la randul sau ca primul gest in caz de incendiu, indiferent de cauza, trebuie sa fie apelarea de urgenta a numarului de telefon 112.

"Pentru incendii de curent sa nu foloseasca apa deloc, sa fie intrerupt curentul, sa se indeparteze de zona pana vin echipele de interventie", a mai spus colonelul Duduc.

In primii trei ani de parteneriat intre IGSU si E.ON Romania, numarul incendiilor la locuinte a scazut cu peste 500, iar cel al victimelor acestora s-a redus cu aproape 100.

In plus, in aria de acoperire a companiei E.ON s-a inregistrat o scadere cuaproape 40 la suta a numarului de intoxicatii si asfixieri cu monoxid de carbon, iar numarul victimelor s-a diminuat cu circa 44 la suta.

Majoritatea incidentelor au fost provocate de cosurile de fum defecte sau amplasate necorespunzator, neprotejate fata de elementele combustibile (circa 34%), precum si de utilizarea unor instalatii si echipamente electrice cu defecțiuni sau improvizații (circa 22%).

Sursa foto: femeie vorbind la telefon, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri