Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Alexandru Baloi, trimis in judecata marti pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce a fost prins in flagrant, a negat initial ca ar fi luat mita, insa ulterior si-a recunoscut faptele in fata anchetatorilor, se arata in rechizitoriu.

Conform rechizitoriului intocmit de DNA in dosarul managerului Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Alexandru Baloi, trimis in judecata, marti, pentru luare de mita in forma continuata, a recunoscut ca a primit mita in trei transe de la reprezentantul unei firme care avea contract de mentenanta cu unitatea sanitara din Ploiesti, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, potrivit documentului citat, Baloi a recunoscut, in fata procurorilor, ca a primit, in total, suma de 7.000 de lei in trei transe de la reprezentantul respectivei firme, pentru a inlesni plata unor facturi restante, Baloi spunand, in declaratia sa, ca a primit sumele de bani, dar nu le-a pretins.

”Recunosc faptul ca in perioada 2014 - 2015, am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Craciunoiu pentru a-i inlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C. Dyomedica Serv. (…) In data de 24 august 2015 si-a anuntat vizita la mine la birou domnul Bogdan Craciunoiu fara a-mi comunica la telefon motivul vizitei.(…) Ne-am intalnit in zona sensului giratoriu din Piata Romana, s-a urcat la mine in masina, am avut discutii asa cum au fost relatate in documentele din dosar si a lasat in torpedoul masinii suma de bani care a fost identificata de organele de cercetare. Suma de bani identificata de organele de cercetare a fost in cuantum de 3.000 lei. Aceasta suma reprezenta o plata pentru mine in vederea ajutorului pe care as fi putut sa i-l ofer in privinta platilor facturilor restante catre firma S.C. Dyomedica Serv SRL", se arata in declaratia data de Alexandru Baloi pe parcursul cercetarilor.

In aceeasi declaratie, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti a recunoscut ca a primit de la acelasi denuntator 1.500 de lei la sfarsitul anului 2014 si 2.500 de lei in luna mai a acestui an, pentru a achita facturi restante.

"La sfarsitul anului 2014, in luna decembrie, domnul Bogdan Craciunoiu a fost in vizita la mine la birou spunandu-mi ca firma S.C. Dyomedica Serv SRL are contract cu spitalul de mai multi ani, cu obiect de activitate service aparatura de radiodiagnostic, efectuarea masuratorilor de dozimetrie, verificare echipamente de radioprotectie si ca exista o serie de facturi restante peste termenul de plata de 60 zile, rugandu-ma sa-l ajut daca este posibil sa-i facilitez plata catorva din facturile restante. I-am promis ca ma voi interesa de situatia facturilor si discutand cu directorul financiar contabil voi vedea daca am posibilitatea sa-l ajut. Am incheiat discutia, mi-a multumit, iar inainte de a pleca a lasat pe birou un plic in care ulterior am observat ca erau 1.500 lei, suma pe care mi-am insusit-o. (…) Sumele de bani care mi-au fost remise de catre domnul Bogdan Craciunoiu au fost acceptate de mine, dar nu le-am pretins", a mai declarat medicul Alexandru Baloi.

Actualul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Alexandru Baloi, aflat in functie din primavara anului trecut, a fost trimis in judecata de DNA, in stare de arest preventiv, dupa ce luna trecuta a fost prins in flagrant primind bani de la reprezentantul unei firme care are contract de mentenanta cu unitatea sanitara.

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este cea mai mare unitate sanitara din judetul Prahova si se afla in administrarea Consiliului Judetean Prahova. De-a lungul timpului, la nivelul spitalului au izbucnit mai multe scandaluri. In anul 2013, fostul manager al unitatii sanitare, Adrian Strambeanu, a demisionat dupa ce un chirurg din spital a acuzat subfinantarea unitatii sanitare, sustinand ca la spital se aloca bani nu pentru medicamente sau materiale sanitare, ci pentru lucrari de constructii de renovari.

Tot la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti s-a incheiat, anii trecuti, contract cu o firma cu un singur angajat pentru renovarea unui pavilion, firma, care nu si-a onorat obligatiile contractuale, fiind ulterior urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Nici in prezent respectivul pavilion nu este renovat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri