Traian Basescu reproseaza Germaniei ca, prin vocea ambasadorului de la Bucuresti, saluta arestarile preventive din Romania bazate pe suspiciuni de coruptie, in vreme ce in "Germania n-am auzit despre nicio arestare preventiva la Volkswagen si la autoritatea de stat care au inselat consumatorii".

"La Bucuresti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei saluta public anticoruptia manifestata prin arestarile fara judecata (preventive) atunci cind este vorba despre suspiciuni de coruptie. In Germania n-am auzit despre nicio arestare fara judecata (preventiva) la Volkswagen si la autoritatea de stat care, impreuna, au inselat consumatori de pe toate continentele masluind cu buna stiinta caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de masini vindute, furind sume uriase din buzunarele cetatenilor", a scris, sambata, pe Facebook, fostul presedinte Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Fostul presedinte scrie ca este unul dintre care cred si au crezut in "actiunea hotarita impotriva coruptiei", dar se intreaba retoric daca amabasadorul Germaniei ar invoca drepturile omului in cazul arestarii preventive. "Oare daca ambasadorul Germaniei la Bucuresti ar fi intrebat de un jurnalist roman de ce nu sunt arestati preventiv cei responsabili de inselatoria germana, ce ar raspunde? Ne-ar spune cumva ca in Germania trebuie respectate drepturile omului si prezumtia de nevinovatie? Dar in Romania?", scrie Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri