Romania ocupa in continuare prima pozitie intr-un clasament format din sase state din regiune in ceea ce priveste numarul modificarilor legislative, in august 2014 - august 2015, cu 290 de legi, din care peste o treime au avut impact asupra mediului de afaceri, potrivit raportului Grayling AcTrend.

Romania este urmata in top de Polonia, cu 249 legi modificate, dintr-un total de 1.041 de acte normative la nivelul celor sase tari din Europa Centrala si de Est, si de Ungaria, cu 214 legi. Si atentia acordata de mass media modificarilor legislative operate in ultimul an plaseaza Romania pe primul loc, circa jumatate dintre schimbarile actelor normative fiind reflectate in presa, fata de numai 8,5% in perioada 2013-2014, reiese din raportul elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group, pe baza datelor oficiale de la institutiile relevante, potrivit Mediafax.

"Legile au fost urmarite si raportate de catre mass media ca parte a efortului de a corela modificarile legislative operate in Romania cu un posibil impact pe care acestea l-ar fi putut genera asupra alegerilor prezidentiale", se arata intr-un comunicat al Grayling. Peste o treime (40%) din totalul modificarilor legislative operate in Romania in ultimul an au avut un impact direct asupra mediului de business, nivel apropiat de cel inregistrat in regiune, de 36%. Totodata, peste jumatate (55%) din initiativele legislative care au avut un impact asupra companiilor au fost adoptate de Guvern prin ordonante de urgenta.

Studiul releva ca Romania, Polonia si Ungaria sunt cele mai active piete in materie de modificari legislative, acestea adoptand cu 165 de legi mai mult decat media anului trecut, in timp ce in celelalte piete din regiune nu au fost inregistrate evolutii majore. Reprezentantii Grayling se asteapta la o fluctuatie a cifrelor in perioada urmatoare, avand in vedere ca in Romania urmeaza anul viitor alegeri locale si parlamentare.

Raportul indica totodata in regiune o crestere cu 50% a legilor cu impact asupra mediului de afaceri formulate de parlamentari, acestea reprezentand 21,5% din totalul propunerilor de modificari legislativein perioada 2014-2015, comparativ cu 14% din totalul legilor cu impact asupra activitatii companiilor in perioada 2013-2014. Grayling AcTrend a analizat legile aprobate in Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Slovacia.

Sursa foto: Angajati obositi/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri