Ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv arata 27 de persoane decedate si alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitala, a anuntat, sambata dimineata, secretarul de stat Raed Arafat, precizand ca 17 dintre decedati nu au fost identificati, conform Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anuntat, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care a avut loc la Guvern la ora 7.00, ca la acest moment sunt 146 de persoane internate.

Numarul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit inainte de a fi aduse la unitati meedicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.
Arafat a precizat ca 17 din cele 26 de persoane decedate in afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificati 5 din cei 146 de raniti internati la acest moment.

Potrivit datelor prezentate de Arafat, la Spitalul Floreasca au ramas internati 15 din cei 57 de raniti care au ajuns acolo in urma incendiului - 17 au fost transferati la alte spitale, iar 25 au fost trimisi acasa. La Spitalul Universitar, au ajuns 25 de victime, dintre care una a decedat, iar 24 au ramas internate, in timp ce la Spitalul de Arsi au ajuns 29 de raniti, dintre care 27 au ramas internati, iar doi au fost trimisi acasa.

La Spitalul Elias, in urma incendiului din club au ajuns patru persoane, iar la acest moment sunt internate 16, in conditiile in care au fost adusi la aceasta unitate medicala raniti din alte spitale.

Revista presei 30 octombrie:...
Citeste si: Revista presei: o noua materie ar putea fi introdusa in scoli

La Spitalul Pantelimon au ajuns sapte victime, dintre care sase au ramas internate, la Spitalul Sfantul Ioan au ajuns noua raniti, dintre care opt au ramas internati, in timpm ce la Spitalul Militar au fost adusi 15 oameni, iar 12 dintre ei au ramas internati. La Spitalul Bagdasar la acest moment sunt internate 25 de victime, din tot atatea cate au fost aduse.

La Spitalul Coltea, in urma incendiului au ajuns opt persoane, dintre care una a fost externata, iar celelalte sapte au primit prim-ajutor, apoi au fost transferate la alte spitale pentru ca nu exista chirurg de chirurgie plastica.

La Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", la acest moment sunt internati patru minori - doi au ajuns initial, iar ceilalti doi au fost transferati de la Spitalul Floreasca, in timp ce la Spitalul pentru Copii "Marie Curie" au fost adusi trei copii, dintre care unul a fost externat, iar ceilalti doi au ramas spitalizati.

De asemenea, la Spitalul "Agripa Ionescu" al SRI sunt internate patru persoane, care au fost tranferate acolo de la alte unitati, iar la Spitalul Gerota al MAI sunt trei raniti internati.

Actual: cele mai importante...
Citeste si: Cele mai importante evenimente ale momentului

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sambata, la Palatul Victoria, ca prima ambulanta a ajuns la clubul Colectiv din Bucuresti dupa 11 minute de la primul apel efectuat la numarul de urgenta 112 la ora 22.32.

"Apelul a intrat la 22.32, au fost mobilizate primele forte si au inceput deplasarea catre locul incendiului, sosind acolo la 22.43. Deci, de la primirea primului apel la 112 pana la sosirea la fata locului au fost 11 minute", a spus Arafat.

El a precizat ca dupa constatarea situatiei a fost solicitata declansarea planului rosu: "Este planul pe care il declansam automat cand vedem ca avem un numar mare de victime la fata locului si unde este necesara mobilizarea unui numar mare de echipaje si inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru interventie la dezastre sau accidente colective".

Vineri seara, clubul gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost libera, iar accesul in club s-a facut incepand cu ora 20.30.

Doi ani de la Colectiv....
Citeste si: Doi ani de la Colectiv. Niciun vinovat de moartea celor 65 de oameni

Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dancila a ignorat o intrebare delicata despre Colectiv si a plecat