Ancheta in cazul incendiului de vineri seara, din clubul bucurestean Colectiv, soldat cu 27 de morti si 146 de raniti, va fi preluata de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, audierile in acest caz au inceput inca din noaptea de vineri spre sambata, cand a fost audiat, la Politia Capitalei, organizatorul spectacolului. Pana la ora actaa, ancheta privind cauzele incendiului de la Clubul Colectiv a fost facuta de Parchetul Tribunalului Bucuresti, cercetarile fiind facute pentru ucidere din culpa, anchetatorii urmand sa stabileasca cine ar fi vinovatii pentru aceasta tragedie, scrie Mediafax.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, aflat la locul incendiului, a declarat ca a fost inceputa urmarirea penala in rem, pentru fapta de ucidere din culpa, iar principala ipoteza de lucru ar fi incendiul, si nu explozia. El a precizat ca, in cursul zilei de sambata, se va desfasura procedura de identificare a victimelor, la sediul Institutului National de Medicina Legala (INML).

De asemenea, se va face in continuare cercetarea la fata locului si vor fi audiate persoanele care detin si administreaza clubul, a mai spus procurorul. Procurorii si echipele de criminalisti au facut cercetarea la fata locului, au ridicat probe care sa ajute in stabilirea cauzelor incendiului, inclusiv inregistrari video care au surprins momentul in care focul a aprins materiale din sala de la Clubul Colectiv in care se desfasura concertul, apoi s-a propagat. Fortele de ordine au securizat zona, pentru a permite anchetatorilor sa faca cercetari.

De asemenea, anchetatorii audiaza mai multi martori si cer avize si documente referitoare la cladire si la folosirea acesteia pentru concerte sau alte spectacole. De asemenea, sunt analizate inregistrarile video. Procurorii vor stabili si daca organizatorul concertului avea dreptul sa foloseasca materiale pirotehnie si daca in acest sens exista un aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

In ancheta se va avea in vedere si daca organizatorii aveau un plan de evacuare in cazuri de urgenta, daca usile de evacuare putea fi usor accesibile si daca in club erau mai multe persoane decat permite suprafata salii. Prioritatea anchetatorilor in acest moment, in cazul incendiului din clubul bucurestean Colectiv, soldat cu 27 de morti si 146 de raniti, este identificarea victimelor, urmand ca apoi sa fie audiati ranitii care pot vorbi cu anchetatorii.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat ca la Institutul National de Medicina Legala vor ajunge ofiteri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedati, in timp ce alti politisti vor incerca sa vorbeasca cu victimele care pot relata ce s-a intamplat in club dupa terminarea concertului.

Totodata, urmeaza ca politistii si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa ii audieze si pe organiatorii spectacolului, precum si pe patronii locatiei in care a avut spectacolul. Ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv, din Capitaa, arata 27 de persoane decedate si alte 146 de persoane internate in acest moment la spitalele din Capitala, a anuntat, sambata dimineata, secretarul de stat Raed Arafat, precizand ca 17 dintre decedati nu au fost identificati.

Secretarul de stat tn Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anuntat, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care a avut loc la Guvern la ora 7.00, ca la acest moment sunt 146 de persoane internate. Numarul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit inainte de a fi aduse la unitati meedicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.

Arafat a precizat ca 17 din cele 26 de persoane decedate in afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificati 5 din cei 146 de raniti internati la acest moment. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca sambata, la ora 12.30, va avea loc o sedinta de Guvern, iar Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va propune declararea a trei zile de doliu national.

Sursa foto: avocat/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri