La IGSU nu exista autorizare pentru activitatile din Clubul Colectiv

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, sambata dimineata, ca la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu exista niciun document de autorizare pentru activitatile din Clubul Colectiv, unde 27 de persoane au murit, iar alte aproximativ 200 au fost ranite intr-un incendiu.

"La nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta nu exista nicio solicitare, niciun document ca ar fi fost emisa vreo autorizatie pentru desfasurarea activitatilor in locatia respectiva", a spus Arafat. El a facut aceste declaratii sambata dimineata, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, care a avut loc la ora 7.00 la Palatul Victoria, scrie Mediafax.

Ultimul bilant al incendiului

Ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv arata ca 27 de persoane sunt decedate si alte 146 de persoane sunt internate la acest moment la spitalele din Capitala. Arafat a precizat ca 17 din cele 26 de persoane decedate in afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificati 5 din cei 146 de raniti internati la acest moment.

Clubul Colectiv era autorizat sa functioneze din ianuarie, iar ultimul control la local a avut loc pe 21 octombrie, ocazie cu care s-a constatat lipsa personalului calificat. Clubul avea autorizatie de functionare de la Primaria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentantilor primariei, iar Politia Locala a efectuat ultima oara un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agentii au intocmit un proces-verbal pentru lipsa calificare personal.

Clubul Colectiv se afla in subsolul fostei fabrici Pionierul, o cladire de patru etaje, de pe strada Tabacarilor, nr. 7. Actionarul principal al firmei care detine Clubul Colectiv din Capitala este Alin Anastasescu, acesta mai avand alti doi asociati. Vineri seara, clubul gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost libera, iar accesul in club s-a facut incepand cu ora 20.30.

Citeste si:
Cinci răniți în urma unei explozii produse la Mănăstirea Sihăstria...
Cinci răniți în urma unei...

Trupa Goodbye To Gravity care a concertat in clubul Colectiv este formata din cinci tineri, evenimentul fiind anuntat pe pagina de Facebook a localului drept ”un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice”. Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la inceputul incendiului.

Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta "iesind in valuri" pe usa de la intrare.

Potrivit acestora, primele ambulante au sosit dupa aproximativ un sfert de ora. La fata locului au venit ulterior zeci de ambulante, unii dintre raniti fiind preluati si dusi la mai multe spitale din Bucuresti. Unora dintre cei raniti li s-a acordat primul ajutor pe caldaram. Interventia a fost ingreunata de accesul dificil al ambulantelor in curtea clubului.

Citeste si:
Arafat, despre teoria conspirației COVID: populația să nu mai...
Arafat, despre teoria...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Inundaţii în 90 de localităţi din 19 judeţe. Apa a intrat în 171 de case
Setari Cookie-uri