Ultimul control in Clubul Colectiv a fost pe 21 octombrie

Clubul Colectiv, unde vineri seara, in timpul unui concert, a izbucnit un incendiu care a cauzat moartea a 26 de persoane, era autorizat sa functioneze din ianuarie, iar ultimul control la local a avut loc pe 21 octombrie, ocazie cu care s-a constatat lipsa personalului calificat.

Clubul avea autorizatie de functionare de la Primaria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentantilor primariei. Politia Locala a efectuat ultima oara un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agentii au intocmit un proces verbal pentru lipsa calificare personal. Clubul Colectiv se afla in subsolul fostei fabrici Pionierul, o cladire de patru etaje, de pe strada Tabacarilor, nr. 7. Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 26, majoritatea neavand acte asupra lor, in timp ce alte aproape 180 de persoane au fost ranite, potrivit ultimului bilant anuntat de secretarul de stat in Ministerul de Interne Raed Arafat, care a mers la fata locului, potrivit Mediafax.

Arafat a spus ca sunt aproape 180 de raniti in spitale, care au fost transportati atat cu ambulantele, dar si care au ajuns prin mijloace proprii. Cei mai multi au fost transportati la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arsi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alti raniti au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Coltea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar si la Spitalul Judetean Ilfov. La ora transmiterii acestei stiri, interventia la fata locului, de preluare a victimelor din club, se incheiase. Potrivit lui Arafat, in momentul de fata se analizeaza daca trebuie mutati pacienti de la un spital la altul in Capitala sau chiar la sectii de terapie intensiva din afara Bucurestiului.

Ministerul Sanatatii face apel catre oameni sa doneze sange pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitala. Familiile tinerilor care au fost in club la momentul incendiului pot suna la 021.206.92.91 pentru a cere informatii despre numele victimelor si spitalele la care au fost duse, a mai anuntat secretarul de stat Raed Arafat. Clubul Colectiv gazduia, vineri seara, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost libera. Evenimentul includea si un show de lumini si de efecte pirotehnice.

Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la inceputul incendiului.

Citeste si:
Urgentarea anchetei răniților din Colectiv, respinsă de Instanța...
Urgentarea anchetei...

Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta "iesind in valuri" pe usa de la intrare. Potrivit acestora, incendiul a izbucnit in jurul orelor 22.15 - 22.20, iar primele ambulante au sosit dupa aproximativ un sfert de ora. La fata locului au venit ulterior zeci de ambulante, unii dintre raniti fiind preluati si dusi la mai multe spitale din Bucuresti. Unora dintre cei raniti li s-a acordat primul ajutor pe caldaram. Interventia a fost ingreunata de accesul dificil al ambulantelor in curtea clubului.

Sursa foto: mediafax foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Arafat, despre teoria conspirației COVID: populația să nu mai asculte prostiile
Setari Cookie-uri