Seful Clinicii de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, a declarat ca nu a mai vazut de la Revolutie asa o mobilizare a resurselor umane si de materiale ca in urma incendiului din clubul Colectiv.

"Interventiile in acest caz sunt similare celor din razboi, nu am mai vazut asa o mobilizarea resurselor umane si materiale de la Revolutie", a spus medicul Ioan Lascar. El a precizat ca la Floreasca au fost operati imediat 13 dintre raniti, care sunt in continuare foarte grava. "Toti au venit intoxicati. Aveau de asemenea arsura de cai respiratorii, arsa treaheea, laringe si plaman. Initial vorbeau, dar, daca nu erau intubati, mureau sufocati", a mai spus Lascar, potrivit Mediafax.

Medicul a mai spus ca sunt facute zeci de interventii chirurgicale, pe pacienti tineri. "Este ca la razboi, se operaza simultan in multe sali de operatie. Spitalul Floreasca are aceasta capacitate. Acest spital este continuu cu arma la picior (...) Orice persoana are nevoie de ajutor divin, pe langa cel medical", a mai spus Lascar. Ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv arata 27 de persoane decedate si alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitala, a anuntat, sambata dimineata, secretarul de stat Raed Arafat, precizand ca 17 dintre decedati nu au fost identificati.

Arafat a precizat ca 17 din cele 26 de persoane decedate in afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificati 5 din cei 146 de raniti internati la acest moment. Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost libera, iar accesul in club s-a facut incepand cu ora 20.30. Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la declansarea incendiului. Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta "iesind in valuri" pe usa de la intrare.

Citeste si:
Fapta GRAVA: Un medic din Bucuresti a luat spaga 100.000 lei
DNA: Un medic de la Spitalul...

Sursa foto: Mediafax Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul HR Manager al BBC vine in Romania