Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat in fata clubului Colectiv, din Capitala, unde vineri noapte a avut loc un incendiu soldat cu 27 de morti si aproximativ 200 de raniti, ca ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare".

Tiberiu Nitu a mai spus ca vor fi alocate toate resursele necesare si a transmis condoleante familiilor victimelor. Intr-o declaratie ulterioara facuta tot la fata locului, Nitu a spus ca in club imaginea este "dezolanta, ca totul este carbonizat, negru si plin de funingine", adaugand insa ca procurorii Parchetului instantei supreme, care au preluat ancheta in acest caz, sunt pregatiti sa ridice toate probele necesare din interiorul localului, potrivit Mediafax.

”Pot fi pelevate probe, specialistii criminalisti sunt pregatiti si stiu sa ridice probe si in astfel de situatii. (...) Vorbim despre o incepere de urmarire penala cu privire la fapta. In momentul in care se va putea dispune efectuarea in continuare a urmaririi penale cu privire la o persoana se vor stabili toate elementele, inclusiv pozitia subiectiva a acelor persoane cu privire la care se va dispune efectuarea in continuare a urmaririi penale si se va stabili forma de vinovatie. Nu vreau sa spun de pe acum ca va fi cineva acuzat de omor calificat sau ucidere din culpa”, a mai spus Nitu.

Pe de alta parte, un procuror care il insotea pe Tiberiu Nitu a spus ca ”s-au facut cercetarile in spatiile exterioare incintei, de unde au fost ridicate mai multe bunuri si multe alte mijloace materiale de proba care urmeaza sa fie evaluate din punct de vedere al probatoriului”. ”A fost ridicata unitatea de stocare a imaginilor de pe camerele de supraveghere. Urmeaza sa fie evaluata, iar daca acele imagini sunt, fara indoiala vor fi folosite in ancheta”, a precizat procurorul.

Potrivit unui comunicat de presa, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, la data de 31 octombrie 2015, preluarea de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, a cauzei privind incendiul produs in Clubul Colectiv din Municipiul Bucuresti, soldat cu decesul mai multor persoane si vatamarea corporala a altora.

"Considerentele care au stat la baza preluarii au vizat caracterul complex al cauzei determinat de imprejurarile in care s-a produs incendiul, de urmarile grave ale acestuia si constatand ca pentru finalizarea urmaririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmarire penala cu implicarea unor structuri centrale ale altor autoritati, fiind necesara si alocarea de resurse logistice suplimentare", se arata in comunicat.

O echipa de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica – Biroul de criminalistica participa, impreuna cu efective de politisti de la I.G.P.R – D.I.C. si Serviciul Omoruri din D.G.P.M.B., la cercetarea la fata locului. Din primele verificari si acte efectuate a reiesit ca, in seara de 30 octombrie 2015, in timpul desfasurarii unui concert de muzica rock, s-a produs un incendiu intr-un imobil din strada Tabacarilor nr. 7, Sectorul 4, avand ca urmare decesul mai multor persoane si vatamarea corporala a altora, se mai arata in comunicatul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri