In clubul Colectiv se aflau intre 300 si 500 de persoane cand a izbucnit incendiul, iar incinta are 425 de metri patrati, a spus ministrul Internelor, Gabriel Oprea, care a precizat totodata ca familiile celor 27 de victime vor fi anuntate pe masura ce acestea vor fi identificate.

"In jurul orei 22:36, la Clubul Colectiv, situat pe strada Tabacarilor din Bucuresti s-a produs un incendiu in timpul unui concert la care participau intre 300 si 500 de persoane. Incinta in care se desfasura are o suprafata de 425 de metri, fiind situata la parterul corpului B al cladirii Pionierul. Primul apel de urgenta a fost inregistrat la 22 si 32 de minute, iar la ora 22 si 43, primele echipaje de interventii ale pompierilor au ajuns la fata locului, fiind activat Planul rosu de interventie", l-a informat ministrul Internelor pe prim-ministrul Victor Ponta, sambata, la inceputul sedintei extraordinare a Guvernului, scrie Mediafax.

Vicepremierul Gabriel Oprea a mai spus ca la interventie au participat aproximativ 500 de forte, respectiv 181 de pompieri plus SMURD, 52 de mijloace de interventie, 29 de ambulante de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti, 87 de medici si asistenti, 160 de politisti, din care 72 de la Politia Rutiera cu 57 de autoturisme si 8 motociclete, 60 de jandarmi si 11 autospeciale ale Jandarmeriei.

"In jurul orei 0:15 a fost finalizata activitatea de evacuare a persoanelor afectate din cladire, iar la 0:43 incendiul a fost lichidat. In timpul interventiei, 180 de persoane au fost transportate la 12 spitale din Bucuresti. Din pacate, 27 de persoane au decedat in urma incendiului si, pe masura ce vor fi identificate victimele, vor fi anuntate familiile lor", a mai spus Oprea.

De asemenea, premierul Ponta le-a solicitat informari secretarului de stat Raed Arafat si ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a precizat in interventia sa ca la Spitalul Militar Central sunt internate 14 victime si a anuntat ca 2 avioane si 3 elicoptere destinate evacuarilor medicale sunt pregatite in caz ca este nevoie relocarea unor raniti la alte spitale din tara.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri