Politistii si pompierii bacauani, precum si reprezentanti ai altor institutii ale statului care elibereaza autorizatii de functionare, au inceput, de sambata, controalele in cluburile, barurile, caminele culturale si teatrele din judet, dupa incendiul de la Club Colectiv, din Capitala.

Cluburile, barurile, caminele culturale si teatrele din judetul Bacau vor fi vizate in perioada urmatoare de controalele autoritatilor statutului, a anuntat prefectul judetului, Dorian Pocovniuc, la nici o zi de la tragedia din Capitala, scrie Mediafax.

Decizia verificarii autorizatiilor si a modului de functionare a unitatilor care, prin activitatea lor, implica colectivitati de oameni, a fost luata in urma incendiului de vineri seara, din Clubul Colectiv din Bucuresti, soldat cu zeci de victime.

"Am solicitat imperativ tuturor institutiilor abilitate in acordarea avizelor de functionare, respectiv Politie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, primarii, Jandarmerie, reverificarea tuturor locatiilor in care se desfasoara evenimente cu participarea mai multor persoane. Chiar daca in judetul Bacau, in ultimii 25 de ani, nu au fost situatii de natura sa afecteze participantii la diverse evenimente, tragedii ca cea petrecuta in Bucuresti trebuie preintampinate. De aceea, controalele au inceput chiar de astazi (n.r.-sambata) in cluburi, baruri, inclusiv din mediul rural, camine culturale si teatre”, a declarat, sambata, prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu.

In incendiul de vineri seara, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, intre care si doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost ranite, din care 146 se afa internate in spitalele din Capitala.

Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind libera.

Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete antifonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Sursa foto: Club/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri