- ianuarie 2013: Un incendiu a provocat moartea a peste 200 de persoane la clubul Kiss din orasul Santa Maria, din sudul Braziliei. Anchetatorii au afirmat ca spuma antifonica de pe tavan a luat foc si a emis gaze toxice care au ucis rapid participantii la o petrecere studenteasca.

- decembrie 2009: Aproximativ 152 de persoane au murit intr-un incendiu izbucnit in clubul Khromaya Loshad (Calul Schiop) din Perm, in Rusia. Flacarile s-au declansat cand un foc de artificii a aprins tavanul de plastic decorat cu ramuri.

- ianuarie 2009: Un foc de artificii de Revelion a declansat un incendiu in clubul Santika din Bangkok, Thailanda, provocand moartea a 67 de persoane si ranirea multor altora. Victimele au suferit arsuri grave si au inhalat fum, dar multe persoane au murit strivite.

- septembrie 2008: Flacarile au ucis 44 de persoane in clubul Wuwang (Regele Dansatorilor) din Shenzhen, China, unde un foc de artificii a aprins tavanul, generand o busculada.

- decembrie 2004: In Buenos Aires, Argentina, un incendiu a ucis 194 de persoane in clubul supraaglomerat Cromagnon Republic, dupa ce un foc de artificii a aprins spuma cu care era capitonat tavanul. Proprietarul clubului, Omar Chaban, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru provocarea incendiului si pentru mita. Alte persoane au primit pedepse mai mici.

- februarie 2003: Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, in Statele Unite, a omorat 100 de persoane si a ranit peste 200. Artificiile folosite de o formatie de muzica au aprins spuma inflamabila din interiorul clubului.

- decembrie 2000: Un incendiu cauzat de un accident de sudura a provocat moartea a 309 persoane la o discoteca din centrul orasului chinez Luoyang.

- octombrie 1998: Un incendiu provocat intentionat la o discoteca supraaglomerata din orasul suedez Goteborg s-a soldat cu 63 de morti si aproximativ 200 de raniti. Patru persoane au fost condamnate ulterior pentru declansarea incendiului.

Citeste si:

- martie 1996: Flacarile izbucnite la clubul Ozone din Quezon City, Filipine, au ucis 162 de persoane. Multe dintre victime erau studenti care sarbatoreau sfarsitul anului universitar.

- martie 1990: Un incendiu provocat intentionat la clubul Happy Land din cartierul new-yorkez Bronx s-a soldat cu 87 de morti. Focul a izbucnit cand un barbat furios pe iubita lui a stropit cu benzina singura iesire din club si i-a dat foc, dupa care a blocat poarta metalica din fata, astfel ca oamenii au ramas blocati.

- decembrie 1983: Un incendiu la salonul de dans Alcala din Madrid, Spania, a provocat moartea a 78 de persoane si ranirea a peste 20.

- mai 1977: Un incendiu la clubul Beverly Hills din Southgate, in statul american Kentucky, a ucis 165 de persoane si a ranit peste 200.

- noiembrie 1942: Cel mai grav incendiu dintr-un club de noapte din istoria SUA a ucis 492 de persoane la clubul Cocoanut Grove din Boston. Tragedia de la unul dintre cele mai populare cluburi din Boston a condus la adoptarea unor noi reglementari in domeniu, precum sistemele de stropire antiincendiu si iesiri accesibile.

- aprilie 1940: Un incendiu izbucnit din cauza plantelor decorative agatate de tavanul clubului Rhythm Night din Natchez, in statul american Mississippi, a ucis 209 persoane. Ferestrele localului erau blocate pentru a impiedica persoanele care voiau sa intre pe furis.

Sursa foto: Fire/Shutterstock.com