Cele mai grave incendii produse in cluburi de noapte din lume in ultimii 75 de ani

Agentia Associated Press prezinta o cronologie a celor mai grave incendii produse in cluburi de noapte din lume in ultimii 75 de ani, dupa tragedia de vineri seara de la Clubul Colectiv din Bucuresti, soldata cu 27 de morti si aproximativ 180 de raniti.

- ianuarie 2013: Un incendiu a provocat moartea a peste 200 de persoane la clubul Kiss din orasul Santa Maria, din sudul Braziliei. Anchetatorii au afirmat ca spuma antifonica de pe tavan a luat foc si a emis gaze toxice care au ucis rapid participantii la o petrecere studenteasca.

- decembrie 2009: Aproximativ 152 de persoane au murit intr-un incendiu izbucnit in clubul Khromaya Loshad (Calul Schiop) din Perm, in Rusia. Flacarile s-au declansat cand un foc de artificii a aprins tavanul de plastic decorat cu ramuri.

- ianuarie 2009: Un foc de artificii de Revelion a declansat un incendiu in clubul Santika din Bangkok, Thailanda, provocand moartea a 67 de persoane si ranirea multor altora. Victimele au suferit arsuri grave si au inhalat fum, dar multe persoane au murit strivite.

- septembrie 2008: Flacarile au ucis 44 de persoane in clubul Wuwang (Regele Dansatorilor) din Shenzhen, China, unde un foc de artificii a aprins tavanul, generand o busculada.

Citeste si:
Incendiu puternic la Consiliul Județean și Prefectura Suceava
Incendiu puternic la...

- decembrie 2004: In Buenos Aires, Argentina, un incendiu a ucis 194 de persoane in clubul supraaglomerat Cromagnon Republic, dupa ce un foc de artificii a aprins spuma cu care era capitonat tavanul. Proprietarul clubului, Omar Chaban, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru provocarea incendiului si pentru mita. Alte persoane au primit pedepse mai mici.

- februarie 2003: Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, in Statele Unite, a omorat 100 de persoane si a ranit peste 200. Artificiile folosite de o formatie de muzica au aprins spuma inflamabila din interiorul clubului.

- decembrie 2000: Un incendiu cauzat de un accident de sudura a provocat moartea a 309 persoane la o discoteca din centrul orasului chinez Luoyang.

- octombrie 1998: Un incendiu provocat intentionat la o discoteca supraaglomerata din orasul suedez Goteborg s-a soldat cu 63 de morti si aproximativ 200 de raniti. Patru persoane au fost condamnate ulterior pentru declansarea incendiului.

Citeste si:
Urgentarea anchetei răniților din Colectiv, respinsă de Instanța...
Urgentarea anchetei...

- martie 1996: Flacarile izbucnite la clubul Ozone din Quezon City, Filipine, au ucis 162 de persoane. Multe dintre victime erau studenti care sarbatoreau sfarsitul anului universitar.

- martie 1990: Un incendiu provocat intentionat la clubul Happy Land din cartierul new-yorkez Bronx s-a soldat cu 87 de morti. Focul a izbucnit cand un barbat furios pe iubita lui a stropit cu benzina singura iesire din club si i-a dat foc, dupa care a blocat poarta metalica din fata, astfel ca oamenii au ramas blocati.

- decembrie 1983: Un incendiu la salonul de dans Alcala din Madrid, Spania, a provocat moartea a 78 de persoane si ranirea a peste 20.

- mai 1977: Un incendiu la clubul Beverly Hills din Southgate, in statul american Kentucky, a ucis 165 de persoane si a ranit peste 200.

Citeste si:
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Cronologie: principalele...

- noiembrie 1942: Cel mai grav incendiu dintr-un club de noapte din istoria SUA a ucis 492 de persoane la clubul Cocoanut Grove din Boston. Tragedia de la unul dintre cele mai populare cluburi din Boston a condus la adoptarea unor noi reglementari in domeniu, precum sistemele de stropire antiincendiu si iesiri accesibile.

- aprilie 1940: Un incendiu izbucnit din cauza plantelor decorative agatate de tavanul clubului Rhythm Night din Natchez, in statul american Mississippi, a ucis 209 persoane. Ferestrele localului erau blocate pentru a impiedica persoanele care voiau sa intre pe furis.

Sursa foto: Fire/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri