Secretarul de stat in MAI a precizat ca este vorba despre doua femei, care erau in stare critica. Decesul a survenit duminica dimineata. Astfel, numarul persoanelor care si-au pierdut viata in urma incendiului de vineri seara din clubul Colectiv a ajuns la 29. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate, scrie Mediafax.

Spitalul de Arsi: zece persoane in stare critica

O tanara a decedat duminica dimineata, iar zece dintre cei 27 de pacienti internati la Spitalul de Arsi in urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitala sunt in stare critica, patru urmand sa fie operati, au anuntat medicii, duminica.

Spitalul Militar Central: cinci pacienti in stare critica

Doisprezece pacienti raniti in incendiul din Colectiv se afla in Spitalul Militar, din care 11 la ATI, unul fiind intubat si cinci in stare critica, cu arsuri de cai respiratorii superioare, a declarat comandantul SMC, Florentina Ionita Radu, adaugand ca medicii au operat 12 ore incontinuu.

Comandantul SMC a spus ca in spital sunt internate 12 persoane cu varste intre 20 si 40 de ani, din care 11 la Sectia de Terapie Intensiva, unul dintre pacienti fiind intubat, alti cinci fiiind in stare critica, cu arsuri ale cailor respiratorii superioare.

" Evolutia este imprevizibila la arsuri. Aceste lucruri se manageriaza cu metode medicale, si anume arsurile sunt acoperite cu diverse substante, creme, ca sa incercam astfel incat sa plece cat mai putin lichid din organism. In fiecare zi se face pansamentul lor, unii dintre pacienti avand arsuri pe mai mult de 50 % din suprafata corpului. Aceste pansamente sunt facute in salile de operatie, intrucat durerile pe care le simte pacientul sunt foarte mari cand se schimba pansamentul. Operatiunea este foarte complicata, in conditiile in care suntem obligati sa facem o anestezie mai usoara, pentru ca, avand afectate caile respiratorii, pacientii nu pot fi intubati in permanenta pentru aceasta anestezie", a explicat Florentina Ionita Radu.

Spitalul Universitar: noua persoane in stare grava

Noua dintre cele 24 de persoane internate la Spitalul Universitar in urma incendiului din Clubul Colectiv sunt in stare critica, au anuntat medicii, duminica dimineata.

Toate persoanele decedate in incendiul de vineri noapte, din Clubul Colectiv, au fost identificate, a declarat Abdo Salem, sef de sectie la INML. El a spus ca intre victimele identificate este si un minor de 15 ani. Duminica dimineata au inceput autopsiile, pe care legistii intentioneaza sa le incheie in cursul zilei de duminica.

Citeste si:

Duminica, vor fi continuate activitatile de cercetare la fata locului si de identificare a persoanelor decedate si vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre persoanele decedate se afla si doi dintre membrii trupei, si anume chitaristul Vlad Telea si chitaristul Mihai Alexandru.

Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Sursa foto: Mediafax Foto