O echipa medicala din Israel opereaza la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Club Colectiv, urmand ca apoi, tot in cursul zilei de duminica, sa ajunga la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, aflat la SUUB.

"Medicii israelieni vor veni si la acest spital (n.r. - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti). Acum opereaza la Bagdasar. S-au oferit ei sa ne ajute, avem o relatie foarte buna cu ministrul Sanatii de acolo. Nu doar ministrul Sanatatii din Israel s-a oferit sa ne ajute. Chiar acum am fost sunat si de doamna ministru al Sanatatii din Republica Moldova. Am primit solicitari de ajutoare si din alte tari, respectiv Franta si Germania, dar medicii nostri pot gestiona situatia", a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, scrie Mediafax.

El a tinut sa precizeze ca echipa medicala din Israel s-a oferit sa ajute, dar ca nu exista nicio diferenta intre "medicii de acolo si cei de aici".
"Nu exista nicio diferenta intre medicii veniti din Israel si medicii de aici", a spus Banicioiu.

Intrebat cine va plati toate aceste operatii, ministrul Sanatatii a raspuns ca statul roman. "Statul roman va plati toate aceste operatii. Avem program national pentru pacientul in stare critica", a mai spus Banicioiu. Potrivit acestuia, vestea buna de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, este ca trei pacienti au fost externati in cursul zilei de duminica.

Exista banca de piele in Romania, rezerva poate acoperi cererea

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a precizat ca exista o banca de piele in Romania, de cateva luni, iar rezerva existenta poate acoperi cererea de acum pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. "Exista banca de piele in Romania de cateva luni de zile, chiar functionala. In momentul de fata, exista o rezerva destul de importanta care poate acoperi cererea de acum. Sunt insa si foarte multi donatori care si-au exprimat aceasta dorinta. Evident ca noi acceptam orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzam pe nimeni, doar vor fi evaluati si vor fi instiintati de noi", a spus ministrul Sanatatii.

El a precizat ca operatiile de chirurgie plastica si reparatorie inca nu au inceput, adaugand ca probabil acest lucru se va intampla de luni - marti. Banicioiu a mai spus ca se va incerca o reconstructie faciala care sa se apropie cat mai mult de ce a fost inainte, iar statul roman acopera toate costurile.

"De anul trecut avem un program de pacienti critici si acum ii vedem utilitatea", a mai declarat ministrul Sanatatii. Peste 140 de victime ale incendiului de la clubul Colectiv sunt internate in 12 spitale din Capitala. Dintre acestea, 80 - 90 sunt in stare critica sau grava. Alte 29 de persoane si-au pierdut viata in urma incendiului, doua femei murind duminica dimineata in spital.

Sursa foto: medic, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri