Anchetatorii au inceput, duminica, la Politia Capitalei, audierea unor martori de la incendiul declansat, vineri noapte, in clubul Colectiv, soldat cu 29 de morti si peste 180 de raniti, pana in prezent la audieri ajungand doua fete si un baiat.

Astfel, politistii au adus, duminica, la sediul Politiei Capitalei, pentru audieri, doua tinere care se aflau, vineri noapte, in clubul Colectiv. La scurt timp dupa ele, la sediul Politiei Capitalei a sosit un tanar insotit de doua femei, cel mai probabil rude, baiatul avand urechea dreapta bandajata. Niciuna dintre cele trei persoane venite la audieri nu a dorit sa faca declaratii, tanarul fiind chiar indignat de intrebarile jurnalistilor si incercand sa scape de acestia, potrivit Mediafax.

Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". In club a izbucnit un incendiu, iar ultimul bilant arata 29 de persoane decedate si 146 de persoane internate la spitale din Capitala. Dintre acestea, 80-90 de persoane sunt in stare grava sau critica. Printre persoanele decedate se afla si doi dintre membrii trupei care sustinea concertul, respectiv Vlad Telea si Mihai Alexandru.

Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul propagandu-se la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete antifonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la declansarea incendiului.

Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta "iesind in valuri" pe usa de la intrare. Reprezentantul firmei care a facut antifonarea in Clubul Colectiv spune ca patronii localului au refuzat sa cumpere material ignifug pentru ca era ”prea scump”, el sustinand ca o astfel de lucrare se face in mod normal ”pe baza unui proiect intocmit de pompieri, de arhitect”, care insa nu a existat. El a precizat ca tot tavanul a fost acoperit cu acel tip de material, care este rezistent doar la caldura, nu si la foc.

Sursa foto: Photographee.eu / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri