Starea a sapte dintre ranitii internati la Spitalul "Bagdasar-Arseni" este dramatica, acestia avand arsuri pe suprafete mari din corp, potrivit conducerii unitatii.

"Situatia unui numar de sapte pacienti este dramatica. Sunt in ventilatie mecanica. Au suferit afectari de diferite grade ale cailor respiratorii. Suprafata arsa a corpului este de minimul 30 la suta, ceea ce face ingrijirea lor o problema delicata", a spus directorul medical al spitalului, Mircea Gorgan, intr-o conferinta. El a adaugat ca acesti pacienti pot fi tratati in conditii optime, in sali de operatie dedicate, intrucat cel mai mare risc la care sunt expusi este contaminarea externa, potrivit Mediafax.

Spitalele Capitalei aveau, duminica la pranz, internati 140 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv si doar o singura victima neidentificata, la Spitalul de Arsi, potrivit datelor Ministerului Sanatatii. Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) sunt 24 de pacienti, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arsi - 27, la Bagdasar Arseni - 22, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" -cinci, Spitalul "Sf Ioan" -opt, Spitalul Elias - 15, Spitalul Militar - 11, Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci, Spitalul Gerota -trei si la Spitalul SRI - cinci. Potrivit ministrului Sanatatii, 80 - 90 de pacienti sunt in stare critica si foarte grava.

Sursa foto: TheTun/shutterstock.com

Citeste si:
Clinica de Arsi din Floreasca, nefolosita pentru ranitii din Colectiv
Lascar: Clinica de Arsi de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Bilant #colectiv: Numarul celor decedati a ajuns la 61