Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dispus ancheta sociala privind situatia celor cinci copii ai uneia dintre victimele incendiului de vineri noapte, o angajata care ar fi lucrat la negru in clubul Colectiv, iar Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului localului.

Intr-un comunicat de presa, se arata ca ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dispus ancheta sociala privind situatia celor cinci copii ai victimei "tragicului eveniment" de vineri, in care si-au pierdut viata 29 de persoane, intre care si femeia care ar fi lucrat la clubul respectiv fara forme legale si care a mers la serviciu in locul altei colege care se simtea rau, scrie Mediafax.

“Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, sub coordonarea Gabrielei Coman, presedinte ANPDCA, precum si o echipa a Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei de sector sunt pe teren, pentru a efectua o ancheta sociala cu privire la situatia celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut intr-un club din Capitala. Scopul anchetei este identificarea masurilor de sprijin pentru cei cinci copii", se arata in comunicatul citat.

Totodata, documentul citat mai arata ca Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului clubului Colectiv din Capitala. "De asemenea, Inspectia Muncii a fost prezenta la fata locului inca din noaptea producerii tragediei si a deschis un dosar de cercetare privind legalitatea angajarii personalui clubului", se arata in comunicat.

In acelasi document, ministrul Muncii isi exprima "]ntreaga compasiune" pentru familiile afectate de aceasta tragedie si asigura opinia publica ca autoritatile care au competente in domeniul muncii si protectiei sociale sunt mobilizate pentru acest caz.

Presa relata, sambata seara, ca printre persoanele decedate este si o vaduva, mama a cinci copii, care ar fi fost angajata la negru la clubul Colectiv si platita cu 100 de lei pe zi pentru a face curatenie in local. Potrivit unor apropiati, femeia ar fi mers la serviciu in locul unei colege, care o rugase sa ii faca aceasta favoare pentru ca se simtea rau.

"Erau mai multe fete pe care le trimitea cu randul. Si ea se numara printre ele. In acea zi, nu trebuia sa fie ea. Colega ei a sunat-o si i-a spus: "Te rog frumos, poti sa imi faci in loc, ca eu ma simt foarte rau?" Si atunci ea a mers”, au spus membri ai familiei vaduvei, in urma careia au ramas cinci copii minori.

"A preferat pentru un milion sa mearga acolo pentru ca este prea amarata. Va dati seama: sotul decedat, o mama decedata, un tata paralizat la pat si cinci copii. Avea 38 de ani. Si copiii minori toti. Cei mai mici sunt in varsta de 11 ani, gemeni”, mai spuneau apropiati ai femeii.

Sursa foto: Gajus/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri