Ioan Lascar a explicat, in cadrul unui gurup de lucru convocat la Guvern de premier, ca din momentul internarii in spital si pana la externare tratamentul unui bolnav cu arsuri grave costa intre 5000.000 si 1.000.000 de euro. El a dat ca exemplu un caz petrecut recent, la Sighetu Marmatiei, in care tratamentul pentru un pacient cu arsuri foarte grave a costat 900.000 de euro. El a adaugat ca tratamentul unui pacient cu arsuri se intinde pe mai multe saptamani si poate depasi chiar trei luni, potrivit Mediafax.

Ioan Lascar a mentionat ca tratamentul unui pacient cu arsuri este mai scump decat un transplant de organe. El a explicat ca numai o alifie cu care se unge un bolnav pe zi costa aprozimativ 1.000 de euro. "Nu conteaza. Ne costa cat e nevoie", a raspus premierul Victor Ponta. In acest context, Ponta le-a cerut ministrului Sanatatii si secretarului de stat Raed Arafat sa elaboreze un program special pentru tratarea si recuperarea bolnavilor cu arsuri, astfel incat acestea sa primeasca finantare de la bugetul de stat. Spitalele Capitalei aveau internati, duminica la pranz, 140 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv si doar o singura victima neidentificata, la Spitalul de Arsi, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) sunt 24 de pacienti, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arsi - 27, la Bagdasar Arseni - 22, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" -cinci, Spitalul "Sf Ioan" -opt, Spitalul Elias - 15, Spitalul Militar - 11, Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci, Spitalul Gerota -trei si la Spitalul SRI - cinci. Potrivit ministrului Sanatatii, 80 - 90 de pacienti sunt in stare critica si foarte grava. De asemenea, ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv arata 29 de persoane decedate, dupa ce doua tinere, una aflata in Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la Spitalul de Arsi, au murit, duminica dimineata.

Sursa foto: Shutterstock.com