Presedintele Klaus Iohannis spune ca in acest moment toata lumea trebuie ”sa invete lectia platita cu atatea vieti”, adaugand: ”Nu mai avem voie sa toleram incompetenta autoritatilor, ineficienta unor institutii si nu mai putem lasa coruptia sa se intinde pana ucide”.

Presedintele Klaus Iohannis a postat, duminica seara, pe pagina sa de Facebook, o inregistrare in care spune ca tragedia din Clubul Colectiv trebuie privita cu toata responsabilitatea, iar coruptia nu mai trebuie lasata sa ucida.

"In aceste momente avem datoria sa invatam o lectie, din pacate platita cu atatea vieti, cu atata suferinta. Nu mai avem voie sa toleram incompetenta unor autoritati, ineficienta unor institutii, nu mai putem lasa coruptia sa se intinda pana ucide. Trebuie sa ne asumam fiecare, pe deplin, rolul de cetateni activi si implicati, care stiu sa actioneze impreuna, pentru ca le pasa de societatea si tara in care traiesc", spuse Iohannis in mesajul adresat romanilor pe Facebook.

Seful statului cere solidaritate, dar si ca romanii sa ceara autoritatilor sa fie responsabile, pentru a se asigura ca astfel de tragedie nu se va repeta. "Zecile de tineri loviti crunt si familiile lor merita acest angajament al nostru", continua presedintele.

Klaus Iohannis subliniaza faptul ca Romania traverseaza un moment "de grea incercare", dupa o tragedie care a lovit sute de familii din Romania.

"Fie ca ne indreptam gandul spre cei ce au pierit in incendiul devastator, fie ca ne rugam pentru sanatatea si supravietuirea tinerilor care se lupta pentru viata in spitale, trebuie sa privim aceasta tragedie cu toata compasiunea, dar si cu toata responsabilitatea. Sunt momente cand o natiune isi da masura coeziunii, a solidaritatii si, pana la urma, a tariei sale", se mai arata in mesajul video al presedintelui.

Acesta sustine ca in astfel de momente romanii pot sa arate ca le pasa si sunt uniti, asa cum au facut-o cadrele medicale si voluntarii care au ajutat victimele tragediei de vineri seara, subliniind nevoia de solidaritate.

"Ne-au aratat-o deja sute de asistente, infirmiere si medici, care au venit la spitalele lor fara a fi chemati sau obligati, miile de romani care au donat sange sau zecile de studenti si voluntari care si-au oferit sprijinul oriunde era necesar. Vreau sa le multumesc pentru initiativa, implicare si omenie. Ii asigur pe toti de respectul meu si le transmit sentimentul de recunostiinta al multor concetateni", mai spune presedintele.

Vineri seara, in clubul bucurestean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un numar de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, iar prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat.

Sursa foto: Presidency

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri