La Spitalul Militar Central sunt internati 12 raniti in incendiul de vineri seara din Clubul Colectiv.Managerul unitatii medicale, Florentina Radu Ionita, a anuntat, luni dimineata, ”o veste buna”: trei pacienti internati la terapie intensiva au o stare generala mult mai buna si vor fi transferati la Sectia de Arsi.

In cazul pacientilor care au arsuri ale cailor respiratorii superioare, se mentine gradul de severitate, astfel ca in continuare cinci pacienti sunt in stare grava, iar unul este intubat.

”Ca o veste buna, a scazut edemul facial, astfel incat pot fi recunoscuti. Acum este foarte important cum este manageriat cazul mai departe, respectiv sa nu apara suprainfectii, sa fie hidratati corespunzator, sa aiba aportul nutritional necesar si este important sa manance alimente speciale, pe care noi le preparam. Am trecut de faza de alimentatie prin substituent si acum ei incep sa manance, mai putin cel care este intubat”, a spus managerul Spitalului Militar.

Ea a precizat ca a fost moblizat personal suplimentar la sectiile de terapie intensiva si chirugie plastica, astfel incat fiecare pacient sa aiba permanent cate o asistenta si infirmiera. ”Ei nu se pot hrani singuri pentru ca toti au mainile afectate. Toata lumea are mainile arse si ceilalti, suplimentar, au arsuri pe fata si pe spate”, a mai spus Florentina Radu Ionita.

Citeste si:

Ea a precizat ca foarte multe persoane au sunat la spital si au spus ca vor sa ajute, iar acestea urmeaza sa fie anuntate in momentul in care apar probleme si este nevoie de sprijinul lor.

Potrivit ultimei raportari transmise, duminica seara, de Ministerul Sanatatii, 137 de raniti in incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele Capitalei. Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi - 27 (trei in stare critica, 10 grav, 14 in stare stabila), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubati, 18 in stare stabila), Spitalul Universitar - 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 in stare stabila), Floreasca- 15 (14 intubati, unul in stare stabila), Elias - 14 (patru intubati, 10 in stare stabila) si Spitalul Militar - 12 (doi intubati, 10 in stare stabila).

Totodata, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internati sase tineri, intre care doi frati de 16 ani si 17 ani si 11 luni (doi pacienti intubati, patru in stare stabila), la Spitalul "Sfantul Ioan" - opt raniti (sase intubati, doi in stare stabila), Spitalul SRI - sase (doi grav, patru in stare stabila), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubati, trei in stare stabila) si la Spitalul Gerota - trei pacienti in stare stabila. Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

In incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - decedand in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar - Arseni.

Sursa foto: Shutterstock