Traim intr-o lume in care pericolele sunt la tot pasul, iar hotii dau tarcoale locuintelor noastre in fiecare zi. Cifrele sunt elocvente. Anul trecut, in capitala au avut loc 2006 spargeri, conform Politiei Capitalei, fapt ce inseamna ca in fiecare zi au fost sparte 5,5 locuinte doar in Bucuresti, fara sa luam in calcul si celelalte localitati din tara. Daca ne gandim ca in Bucuresti se afla aproximativ o zecime din populatia Romaniei, aflam ca 55 de locuinte sunt pradate de hoti in fiecare zi.

Ce trebuie sa faci

Atunci cand hotarasti sa nu ingrosi cifrele statistice cu privire la victimele spargatorilor de locuinte, nu trebuie sa faci nici un compromis. In domeniul sistemelor de securitate, calitatea echipamentelor, calitatea si corectitudinea instalarii, precum si configuratia sistemelor sunt esentiale.

Instalarea unui sistem antiefractie a devenit un lucru obisnuit, atat in cazul proprietarilor de case, cat si a celor de apartamente. Alege un model de sistem performant si sigur si foloseste-l tot timpul. Isi va demonstra utilitatea doar daca este bine instalat. De aceea, trebuie sa te asiguri ca instalatorul este specialist in domeniu si este capabil sa gaseasca cea mai buna solutie pentru tine, in functie de configuratia locuintei tale. Daca locuiesti intr-un loc retras, este recomandabil sa ai un contract de monitorizare si interventie cu o firma de paza, care poate receptiona semnalul transmis de sistem si este capabila sa intervina in cel mai scurt timp.

Oricine isi permite sa investeasca in siguranta familiei

Sistemele de alarma prin cablu sunt printre cele mai cautate de pe piata, iar preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele. Gandeste-te ca un astfel de sistem reprezinta o investitie nu doar in privinta sigurantei familiei tale, ci si din punct de vedere financiar, deoarece te ajuta sa tii hotii la distanta si sa nu devii niciodata o victima.

La spy-shop.ro poti afla mai multe detalii tehnice despre astfel de sisteme de alarma dar si cum poti sa alegi unul pentru siguranta locuintei cu ajutorul unui ghid in cinci pasi.



Care sunt cele mai folosite tehnici de catre hoti

Usa nu mai este lovita cu parul, ca pe vremuri, iar hotii s-au specializat. Daca nu sunt foarte creativi, importa cele mai „bune” metode de furt din Occident.

1. Metodele clasice

Cand stapanul casei merge sa duca gunoiul, hotii dau lovitura. O simpla incercare a clantei le deschide usa infractorilor, care fura tot ceea ce pot transporta in cele cateva minute in care proprietarul s-a gandit ca nimic nu se poate intampla intr-un timp atat de scurt, in care oricum este „prin preajma”. Ferestrele deschise sunt si ele foarte „apetisante” pentru spargatori, care nu lovesc doar la parter, ci escaladeaza fatada unui bloc pana la etajele superioare. Astfel de furturi au loc in special in timpul noptii. In plus, dupa cum aflam de pe site-ul nzherald.co.nz, hotii devin din ce in ce mai indrazneti si sparg pana si acoperisurile caselor.

2. Spray-ul cu azot

Spray-ul cu azot distruge orice fel de sistem de inchidere. Dupa ce este pulverizat pe incuietoare, aceasta ingheata din cauza diferentei de presiune, devine casanta si foarte usor de spart cu o surubelnita. Zgomotul este minim, iar rapiditatea este mult mai mare decat in cazul in care ar fi incercat sa deschida usa in mod traditional.

3. Folia de aluminiu

Metoda foliei de aluminiu provine din Occident. Hotii invelesc cheia intr-o folie de aluminiu si o introduc in butuc. Dupa doar cateva miscari, clestii din interior se slabesc, iar usa se deschide. Este una dintre cele mai simple metode, dar si cea mai eficienta atunci cand intre hot si prada se afla doar o usa inchisa.

4. Putina psihologie

Multi hoti se deghizeaza in lucratori la gaze sau electricitate, suna la usa si patrund in apartament sub pretextul unui control de rutina sau a unei avarii la reteaua blocului. Atunci cand proprietarul nu este prin preajma, acestia fura obiectele valoroase aflate la indemana si dispar fara urma. Doua cazuri semnalate in luna iulie a acestui an sunt cele ale unui barbat care a batut la usa, s-a prefacut ca ii este rau si a cerut apa si o pastila. In timpul in care proprietarii au cautat pastile si au mers la bucatarie pentru a-i aduce „bolnavului” apa, acesta a furat un portofel, un telefon mobil si o suma de bani.


Care sunt pagubele produse de spargatorii de locuinte

Intre 2007 si 2012, numarul spargerilor de locuinte a crescut cu 41% in Romania, dupa cum arata cifrele statistice furnizate de Eurostat. Conform Politiei Capitalei, pagubele inregistrate in cazul spargerii unei locuinte se situeaza, de obicei, intre 100 si 500 de lei. In mai putin de 1% pagubele depasesc fabuloasa suma de 50.000 de lei. Insa, pe langa pierderea unor bunuri de valoare si a unor sume de bani, un aspect foarte important este legat de siguranta locatarilor, mai ales atunci cand in casa locuiesc si copii.

Un hot surprins in locuinta ta poate deveni violent si imprevizibil, in incercarea de sa de a fugi sau pur si simplu din cauza faptului ca se sperie. O simpla cautare pe internet ne arata ca in intreaga lume, in decurs de un an, se petrec zeci de cazuri in care hotii prinsi asupra faptului ii ranesc grav pe proprietarii locuintelor sau chiar ii ucid intr-un act de violenta extrema.

Foto: pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri