Liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, ranit in incendiul de vineri seara din Clubul Colectiv din Capitala, a declarat, marti, la Sibiu, ca majoritatea oamenilor implicati in dezastrul care a avut loc "nu erau pregatiti, de la institutiile statului pana la functionari".

Adrian Despot a participat, marti, la o intalnire cu studentii in Aula Magna a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, in cadrul evenimentului "Cum m-am recrutat. Povesti cu mine si despre tine", el spunand ca ii este greu sa le vorbeasca despre succes.

"Majoritatea oamenilor implicati in acest dezastru care s-a intamplat nu erau pregatiti, de la institutiile statului pana la functionari si asa mai departe... si este important sa vorbim despre succes si despre pasii pe care trebuie sa-i urmam ca sa fim pregatiti, sa fim pregatiti atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru (...) Nu sunt un speaker si sunt foarte afectat de evenimentele petrecute, n-am nicio idee cum o sa decurga aceasta intalnire intre noi. Invitatia a fost destul de veche, invitatia am primit-o acum doua luni de zile, mi-a placut foarte mult ideea si pentru ca sunt un om de cuvant am venit astazi in fata voastra, dar recunosc ca, practic, toata lumea s-a schimbat, cel putin lumea mea s-a schimbat, si n-am idee cum o sa decurga aceasta intalnire. O sa fie cel putin interesanta", le-a spus el studentilor.

De asemenea, Adrian Despot i-a multumit sotiei sale, care s-a aflat impreuna cu el la evenimentul de la Sibiu. "Asta va spuneam, ca am nevoie in momentul de fata de prieteni, de familie, am nevoie de oameni care empatizeaza cu mine, de oameni care sufera impreuna cu mine si de oameni care vor sa schimbe lucrurile (...)", a adaugat el.

El s-a referit si la faptul ca nu a facut declaratii in spatiul public despre cele intamplate. "Trebuie sa mai spun ca, vis-a-vis de lipsa mea de declaratii in spatiul public, dupa evenimentul de la Colectiv, se datoreaza unui fapt simplu, daca vreti, mi-am facut datoria civica, am fost la Politie, am fost audiat si am depus marturia mea si din punctul meu de vedere tot ce tine de spatiul public si de declaratiile mele pentru acel eveniment s-a incheiat acolo. Exista, bineinteles, intrebarea: «Ok, partea civica ti-ai facut-o, dar partea morala?» Partea morala, asta e o intrebare care vine din presa, partea morala fata de oameni nu vrei sa ti-o faci, ei vor sa afle ce s-a intamplat acolo... si asta ma face sa zambesc putin amar pentru ca mi se pare foarte nepotrivit ca presa, mass-media, sa foloseasca cuvantul moral", a mai spus el.

Liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, a fost ranit in incendiul din Clubul Colectiv, in urma caruia 32 de oameni au murit, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

El a aratat, in declaratia data in fata anchetatorilor, ca dupa ce a izbucnit incendiul din Colectiv, a alergat spre iesire, unde era ambuscada, a cazut si si-a dat seama ca sub el erau mai multe persoane, iar de sus cadeau bucati de burete si lemn arse.

Adrian Despot a fost printre cei audiati in calitate de martor, aratand ca s-a dus singur la concertul trupei Goodbye to Gravity, unde urma sa cante cu membrii formatiei o melodie.

In declaratia sa, el a mentionat ca a cantat in Colectiv de mai multe ori si a remarcat ca cei doi stalpi de sustinere ai pasarelei tehnice sunt imbracati intr-un burete, aproximativ de la inaltimea de 1,90-2 metri, dar nu isi aminteste ca si tavanul sa fi fost acoperit cu un burete similar. De asemenea, a aratat ca nu a remarcat in interiorul clubului sa fie amplasate materiale specifice stingerii incendiilor, cum ar fi extinctoarele.

El le-a spus anchetatorilor ca in seara concertul a mers, la un moment dat, in zona de backstage, unde s-a asezat pe o canapea de unde nu putea vedea publicul. Liderul trupei Vita de Vie a mai aratat ca, in timp ce statea pe canapea, l-a auzit pe solistul trupei spunand "a luat foc!", iar cand s-a ridicat sa vada ce se intampla, deoarece muzica se oprise, a vazut ca tot tavanul de deasupra scenei luase foc.

"Nu am remarcat ca cineva sa incerce sa stinge incendiul. Mi-am luat hainele din cuier, am alergat catre iesire, iar in momentul in care am ajuns in dreptul iesirii, mai exact la intrarea in containerul de la accesul in club, iar acolo era foarte multa lume, dar nu se putea iesi. S-a creat o ambuscada la intrarea in container, deoarece multe persoane erau deja cazute pe jos, iar din spate erau alte persoane care impingeau. La randul meu, si eu am cazut, iar sub mine mi-am dat seama ca se aflau mai multe persoane. Peste mine au cazut mai multi oameni, si am ramas prins in acea ambuscada", le-a mai spus Adrian Despot procurorilor.

El a mai povestit ca, la un moment dat, s-a simtit un val de aer, a remarcat o flacara foarte mare, iar de sus cadeau bucati de burete ars si lemn ars.

"La un moment dat, am auzit zgomote din exterior, ca si cum cineva incerca sa sparga peretele si sa creeze o iesire. Atunci, am simtit ca presiunea corpurilor omenesti de deasupra mea s-a slabit, si am dedus ca cineva reuseste sa scoata oamenii din interior. M-am ridicat la randul meu si am plecat taras spre iesire. M-am uitat in spatele meu, in club, si nu am mai vazut nicio persoana. Pana am ajuns la iesire, am reusit sa trag o fata afara, care era constienta. La iesirea afara, am vazut aproximativ 30 de persoane, unele care suferisera arsuri, iar alte persoane erau sanatoase. Nu am observat nicio persoana decedata", a aratat Adrian Despot in declaratia data in fata anchetatorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri