Barbatul care a fost scos de sub daramaturi in urma exploziei produse, joi seara, la fabrica Vel Pitar din Brasov si care suferise arsuri si politraumatisme a murit la spital, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, capitanul Ciprian Sfreja, barbatul scos de sub daramaturi in urma exploziei de la fabrica Vel Pitar a murit la spital. Barbatul avea 31 de ani si a stat aproximativ doua ore sub daramaturi, pana cand s-a reusit scoaterea acestuia.

Explozia de la Brasov, urmata de incendiu, s-a produs la fabrica de paine Vel Pitar, situata in apropierea Stadionului Tineretului din Brasov, cu cateva minute inainte de finalul meciului FC Brasov - CSM Ramnicu Valcea din Liga a II-a de fotbal. Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brasov.

Stelian Rechitean, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, declara, joi seara, ca in momentul producerii exploziei de la fabrica de paine Vel Pitar, in cladire se aflau in total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajata a unitatii de panificatie, ci fiind venita din exterior cu treaba, cel mai probabil pentru a lua faina.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflati in cladire, cinci au fost raniti, fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul Judetean Brasov, cinci au scapat nevatamati, iar unul a cazut intr-un buncar de faina adanc de 15 metri, fiind scos de catre echipele de interventie in jurul orei 22.00, cu arsuri si politraumatisme.

Dintre cele sase persoane care au ajuns la spital, trei persoane au fost internate la sectia de Chirurgie plastica cu arsuri pe corp, doua fiind in stare mai grava dupa ce au suferit arsuri ale cailor aeriene si fiind internate la Terapie Intensiva, iar barbatul scos de sub daramaturi era, de asemenea, internat la ATI cu arsuri pe corp si politraumatisme in urma prabusirii.

"Cea de-a sasea persoana, care a ramas prinsa sub daramaturi, a suferit politraumatisme, arsuri si a fost intubata. Era cazuta de la o inaltime de aproximativ 15 metri si a ramas prinsa sub un planseu. S-a coborat la ea cu corzi si cordite pentru a o salva", spunea capitanul Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

La locul exploziei s-a intervenit cu 12 autospeciale cu apa si spuma si cu 12 ambulante si SMURD, pe plan local, fiind instituit planul rosu in conditiile in care erau mai mult de zece persoane implicate in acest caz. La randul sau, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, declara ca o echipa de specialisti de la INSEMEX Petrosani va face o expertiza in cazul exploziei de la fabrica de paine din Brasov.

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, declara jurnalistilor, dupa ce a discutat cu pompierii aflati la locul exploziei, ca din primele verificari este posibil ca deflagratia sa se fi produs din cauza nerespectarii conditiilor de prelucrare a fainii. "Se pare ca explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la faina care era in proces de productie, corelate cu ventilatia care nu a fost dimensionata la capacitatile specifice calitatii de faina prelucrata", spunea Scripcaru.

Potrivit specialistilor, daca nu sunt indeplinite anumite conditii in timpul procesului de productie, in spatiu inchis, vaporii de la faina care ajung la o anumita temperatura pot produce o explozie. Totusi, cauzele producerii exploziei sunt in curs de investigare. Cladirea unde a avut loc explozia are cinci etaje si a fost afectata partial de explozie, in urma careia foarte multe cioburi s-au imprastiat in curtile locuintelor aflate in apropiere.

Sursa foto: DigiSport

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri