Manifestatia care a avut loc vineri seara in Piata Universitatii s-a incheiat, dupa ce cateva mii de oameni au scandat din nou impotriva coruptiei si au adus un omagiu victimelor incendiului din Colectiv si dupa ce oamenii au fost invitati sa ia cuvantul de pe o scena, iscandu-se un scandal.

La manifestatia care a avut loc, vineri seara, in Piata Universitatii, pentru a patra zi consecutiv, au fost prezente in jur de 4.000-5.000 de persoane.
Protestatarii au scandat mesaje impotriva coruptiei, dar si a clasei politice si au purtat pancarte cu mesaje precum: "Coruptia ucide", "Jos clasa politica", "Fara imunitate", "Schimbare totala", "Demisia in bloc a Parlamentului", "Cu sau fara apa calda, Bucurestiul este tot in strada", "Forza DNA, rade-i pe toti, fara exceptie", potrivit Mediafax.

La manifestatie au fost prezenti multi tineri, dar si persoane mai in varsta. Printre participanti au fost si familii cu copii, chiar si de varsta foarte mica. Un barbat a venit la protest cu un bebelus si un afis pe care scria: "Pentru el am venit, are 4 luni, nu plecam acasa". Unii dintre participanti au agitat steaguri tricolore si s-a cantat Imnul National. Printre protestatari au fost si membri ai unor galerii.

Manifestantii au aprins lumanari in jurul fantanii de la Universitate si au tinut un moment de reculegere in memoria celor care si-au pierdut viata in urma incendiului din clubul Colectiv. La un moment dat, unii manifestanti au scandat "Nu ne luati protestul" si "Plecati acasa" la adresa unor protestatari cu mesaje impotriva presedintelui Klaus Iohannis, dar si a fostului presedinte Traian Basescu.

Un alt moment tensionat a avut loc dupa ce mai multe persoane au urcat pe o scena instalata in fata Teatrului National pentru a se adresa celorlalti protestatari, insa din multime s-a huiduit, s-a fluierat si li s-a strigat sa coboare. Aparitia acestei scene, pe care se aflau si instrumente muzicale, a provocat nemultumire in randul celor prezenti, care au spus ca nu se poate canta cand atatia tineri au murit in clubul Colectiv.

Pe scena au urcat in jur de 20-30 de persoane, iar cateva dintre acestea au vorbit de la microfon, insa din multime s-a huiduit si li s-a cerut sa coboare.
"Jos de pe scena", "Piata nu are lider", "Fara scena, fara scena" au fost cateva dintre scandarile din piata. La un moment dat, sunetul si luminile de pe scena au fost oprite.

In timpul manifestatiei de vineri seara, in Piata Universitatii au fost instalate si cateva panouri pe care cei prezenti au fost invitati sa scrie "ce-si doreste poporul roman" sau "cum arata Romania noastra". Unii dintre protestatari au facut referire in mesajele lor si la promisiunea presedintelui de a merge in piata, pe una dintre pancarte putandu-se citi: "Iohannis vino in piata daca faci fata".

O tanara de 17 ani, prezenta la manifestatie, a declarat ca a venit pentru ca isi doreste o schimbare. Ea a precizat ca si-ar dori mai multi tineri in Parlament, dar si sa nu-i mai fie frica in propria tara. Un alt tanar, de 20 de ani, s-a aratat la randul sau nemultumit de situatia din tara, mai exact ca se munceste pe bani putini. "Am venit in Piata Universitatii pentru ca voi, tinerii, sa puteti face ce noi nu am putut face in '89", au spus si doua doamne pe la 60 de ani.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri