Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, va intra in concediu parental pentru doua luni de zile, dupa nasterea fiicei sale, anunt care reprezinta o declaratie foarte puternica privind importanta familiei pentru unul dintre cei mai ocupati si puternici directori din SUA, relateaza Reuters.

Companiile de IT din Silicon Valley s-au grabit in ultima perioada sa acorde concedii parentale platite si alte beneficii pentru a atrage si pastra talente, dar multi angajati nu profita de aceste oferte de teama ca vor ramane in urma cu proiectele sau ca vor rata promovari. Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare din lume, permite angajatilor sa intre in concedii parentale platite timp de patru luni, care poate fi folosit integral sau treptat pe parcursul primului an de viata al copilului. Politica Facebook este generoasa, conform standardelor din SUA, potrivit Mediafax.

Zuckerberg a anuntat in luna iulie sa el si sotia sa Priscilla Chan urmeaza sa aiba o fetita. ”Este o decizie foarte personala”, a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, alaturi de o fotografie langa un carucior, un cos pentru copii si cainele sau, Beast.

Zuckerberg, in varsta de 31 de ani, nu a spus cine va conduce compania in perioada concediului sau, dar este probabil ca el sa fie suplinit de directorul operational Sheryl Sandberg. Decizia lui Zuckerberg este neobisnuita in randul directorilor de rang inalt, in special barbati. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a stat in concediul doua saptamani dupa nasterea primului sau copil, in 2012. In septembrie, cand a anuntat ca este insarcinata cu gemeni, Mayer a spus ca va avea un concediu de maternitate scurt si ca va lucra si in timpul acestuia.

Postarea lui Zuckerberg a atras peste 50.000 de like-uri in doar o ora si aproape 3.000 de comentarii. Sandberg i-a felicitat la randul ei pe Zuckerberg si sotia lui.

Sursa foto: Shutterstock/Mark Zuckerberg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri