Sute de locuri bugetate de la masterat care nu au fost ocupate in Universitatile de stat au fost redistribuite la doctorat si licenta, potrivit unui ordin de ministru publicat luni in Monitorul Oficial.

Miscarea nu este una neobisnuita spune secretarul de stat Gigel Paraschiv, adaugand ca in fiecare an se petrece lucrul acesta. Practic, locurile neocupate sunt redistribuite la nivelul celor trei cicluri universitare – licenta, masterat, doctorat. Paraschiv a adaugat ca redistribuirea se face numai pentru locurile la buget din universitatile de stat si se face la cererea institutiilor de invatamant superior.

"Un loc de doctorat inseamna aproximativ 3 locuri de masterat si 6 locuri de licenta, iar un masterat este echivalentul a doua locuri de licenta", a explicat Paraschiv valoarea granturilor universitare transferabile de la un ciclu de invatamant superior la altul. Concret, este vorba de granturi de studii de la nivelul de masterat care se vor redistribui astfel:

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri