Ceremonia de activare a Comandamentului multinational NATO de divizie Sud-Est (HQ MND-SE) a avut loc, marti, in prezenta ministrului Apararii Nationale, Mihnea Motoc (foto), si a sefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, fiind una dintre masurile stabilite la summitul NATO din Tara Galilor.

"Infiintarea acestei structuri NATO de comanda-control face parte - alaturi de activarea, in luna septembrie, a Unitatii de Integrare a Fortelor NATO (NFIU-NATO Force Integration Unit) - din masurile stabilite in Planul de actiune al Aliantei pentru cresterea capacitatii operationale, adoptat la Summit-ul NATO din Tara Galilor, din 2014", arata un comunicat al Ministerului Apararii Nationale, scrie Mediafax.

Potrivit MAPN, infiintarea acestui comandament aliat la Bucuresti, ca si a Unitatii NATO de Integrare a Fortelor NATO, este o masura concreta de asigurare a tarii noastre ca stat-membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord in contextul evolutiei situatiei de securitate din regiune.

La ceremonie a fost prezent loctiitorul comandantului Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli, generalul-locotenent Alain Parent.

Dupa desfasurarea ceremoniei de activare, care a avut loc la Bucuresti, un detasament al HQ MND-SE a defilat in cadrul Paradei Militare Nationale din Piata Constitutiei.

Citeste si:
Disputa intre aliati la summitul NATO. Contre intre Merkel si Trump
Disputa intre aliati la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ziua Aviatiei Romane - ceremonie la Monumentul Eroilor Aerului