Transylvania College, scoala acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, se afla in top 4 cele mai bune scoli internationale britanice din lume, in urma nominalizarii in cadrul premiilor anuale acordate de TES, cea mai mare comunitate a profesorilor din lume.

Transylvania College este singura institutie de invatamant din Europa care a intrat pe lista scurta de patru scoli a Premiilor TES din acest an la categoria „Scoala britanica internationala a anului”, alaturi de Alice Smith School din Kuala Lumpur (Malaesia), British School in Tokyo (Japonia) si British School din Jakarta (Indonezia).

TES numara peste 3,6 milioane de membri din 279 de tari si teritorii, avand o platforma online care gazduieste o colectie de peste 780.000 de resurse realizate de profesori din toata lumea.

Premiile TES recunosc si recompenseaza in fiecare an excelenta celor mai remarcabile scoli independente din Marea Britanie. In cadrul acestor premii exista si o sectiune dedicata scolilor britanice internationale, pe a carei lista scurta a intrat in acest an si Transylvania College.

Juriul, format din 14 experti din domeniu, a cautat exemple exceptionale de buna practica academica in anul scolar 2013-2014. In urma unei evaluari complexe, care a durat circa trei luni, fiecare sectiune a concursului a ramas cu o lista scurta de pana in sase scoli.

Citeste si:
Top 5 mituri despre antreprenori si antreprenoriat
Este antreprenorul un erou...

Initiativele educationale care au calificat Transylvania College in finala acelui concurs au fost programele deschizatoare de drumuri, pe care scoala le dezvolta de cativa ani, si care reprezinta un model pentru invatamantul public: After-School (din 2000) – o mare varietate de activitati interdisciplinare extracuriculare, la care participa anual, la nivel local, peste 1.000 de copii; My Money Week (din 2011) – un program educational financiar si antreprenorial, de la gradinita la liceu, sustinut atat de profesori, cat si de parintii elevilor, de CEO locali, antreprenori si reprezentanti ai comunitatii clujene; School Idol (din 2011) – un concurs de talente in domeniul muzical (solo, cor, formatie) la care pot participa toate scolile de pe plan local; IT WiZZ (din 2012) – un program complementar pentru scoala primara, prin care elevii isi insusesc valori morale si de leadership utilizand programarea pe calculator; Transylvania Open (din 2015) – prima competitie internationala de debate din regiune, organizata de clublul de debate al scolii.

Transylvania College inseamna, in urma unei istorii de peste 20 de ani, 600 de elevi (70% din Romania, 30% din 25 de tari din toata lumea), 150 de burse de studii pentru copii cu rezultate academice de exceptie, 100 de profesori din Anglia, Romania, Germania, Noua Zeelanda, Mauritius si Australia, doua laboratoare pentru stiintele naturii, un laborator pentru robotica, un internat care gazduieste 25 de elevi si o cladire verde.

„Credem ca cel mai mult in decizia juriului a contat viziunea pe termen lung pe care o are Transylvania College. In aceasta scoala, profesorii fac parte din echipa de management, iar elevii implementeaza propriile proiecte interne, care contribuie la dezvoltarea scolii. De asemenea, impartasim principiile scolii cu parintii si comunitatea locala, pe care ii atragem in programe de responsabilitate sociala”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

Pozitia Transylvania College in top 4 cele mai bune scoli britanice internationale aduce un mare plus de imagine scolii clujene, iar notorietatea internationala castigata se va rasfrange pozitiv asupra statutului diplomelor pe care le vor avea elevii care termina liceul aici.

Citeste si:
Topul dobanzilor la depozitele bancare in lei pe 12 luni
Topul dobanzilor la...

Transylvania College este o institutie de invatamant, care are la temelie fundatia Transylvania College. Simona Baciu, impreuna cu sotul ei, Dan Baciu, sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Transylvania College, care a lansat institutiile educationale Gradinita „Happy Kids” si „Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este si in momentul de fata activ implicata in conducerea scolii.

Conform datelor publicate de catre Ministerul de Finante, Transilvania College a inregistrat anul trecut venituri totale 9,3 milioane de lei. Fiind o scoala, Transylvania College nu raporteaza cifra de afaceri, nici profit, ci excedent, care este folosit in totalitate in proiectele institutiei.

Sursa foto: Contul de Facebook al Transylvania College

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Care sunt cele mai bune 10 spitale din lume