Pompierii au intervenit la peste 3.300 de cazuri in perioada Craciunului, dintre care 177 de incendii, cu 25 la suta mai putine fata de perioada sarbatorilor de anul trecut, iar echipajele de prim ajutor medical au avut 2.836 de cazuri, 2.440 de persoane primind asistenta medicala.

In Ajun, in prima si a doua zi de Craciun, cei peste 15.000 de pompieri care au fost la datorie au fost solicitati sa intervina la 3.305 situatii de urgenta, dintre care 177 de incendii, 2.836 pentru acordarea primului ajutor medical, 19 misiuni de descarcerare si 65 pentru deblocare si salvare, arata Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), intr-un comunicat de presa transmis duminica agentiei Mediafax.

In cele trei zile, 2.440 persoane au fost asistate medical de catre echipajele de prim ajutor medical de la ISU, iar 24 au fost salvate din medii care le puneau in pericol viata.

Numarul interventiilor la care au participat echipajele inspectoratelor pentru situatii de urgenta a crescut cu 13 la suta fata de perioada sarbatorilor de anul trecut, ca urmare a numarului solicitarilor pentru acordarea primului ajutor medical.

Numarul incendiilor a scazut cu aproape 25 la suta fata de anul trecut, dar in cele trei zile au fost inregistrate situatii in care interventia pompierilor a dus la salvarea mai multor persoane din calea flacarilor. Principalele cauze care genereaza incendii in locuinte raman instalatiile electrice cu defectiuni sau improvizatii, precum si cosurile de fum necuratate sau deteriorate.

O interventie de amploare a avut loc in localitatea Viisoara, din judetul Bistrita, unde peste 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuinte. In urma inccendiului, un copil de opt ani care s-a intoxicat cu fum a fost asistat de echipajul SMURD si transportat la spital. Ceilalti 130 de locatari au fost evacuati preventiv din cladire, fiind cazati temporar in spatiile puse la dispozitie de primarie. In acest moment, acestia s-au intors in locuintele lor, doar 12 persoane ramanand cazate in acele spatii, a precizat IGSU.

O alta misiune de salvare a fost in ajunul Craciunului, salvatorii din Dambovita reusind sa scoata in viata o femeie cazuta intr-o fantana de peste 10 metri adancime. In mai putin de 30 de minute, un pompier a coborat in fantana cu diametrul de aproximativ un metru si a reusit sa o aduca pe femeie la suprafata, constienta, ulterior fiind transportata la spital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri