Cele mai scazute temperaturi ale acestei ierni in zonele locuite, de minus 20 de grade Celsius, au fost inregistrate, duminica dimineata, in judetul Harghita, la Miercurea Ciuc, Joseni si Toplita, iar la statia meteo Bucin termometrele au aratat o minima de minus 21 de grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura din tara, de minus 20 de grade Celsius, a fost masurata la statia meteo Miercurea Ciuc, in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 3:00, temperatura stagnand la aceeasi valoare timp de sase ore, pana la ora 9:00, scrie Mediafax.

Potrivit meteorologilor, sambata seara, cerul s-a degajat si s-a instalat gerul in toate localitatile judetului, temperaturile minime inregistrate duminica dimineata fiind cu cel putin cinci grade Celsius mai scazute decat cele de sambata.

La Miercurea Ciuc, Joseni si Toplita au fost consemnate minime de minus 20 de grade Celsius, iar la statia Bucin mercurul a coborat in termometre pana la minus 21 de grade Celsius.

"Si in celelalte localitati din Transilvania a fost o noapte geroasa si o dimineata cu temperaturi foarte scazute”, a spus Narcisa Milian, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Potrivit acesteia, in judetul Covasna s-au inregistrat valori termice minime intre minus 17 grade Celsius la Intorsura Buzaului si minus 15 grade la Sfantu Gheorghe, iar la Sibiu, la Brasov, la Campeni si la Targu Mures au fost, duminica dimineata, minus 16 grade Celsius. Cea mai ridicata temperatura minima din Transilvania, de minus 12 grade Celsius, s-a inregistrat in judetul Alba, la Alba Iulia.

Meteorologul de serviciu Adrian Boariu, de la Administratia Nationala de Meteorologie, a confirmat ca minima de minus 20 grade Celsius masurata la Miercurea Ciuc, Joseni si Toplita, in Harghita, este cea mai scazuta din tara in zonele locuite in aceasta iarna.

La altitudini mari, temperaturile au coborat pana la minus 23 de grade Celsius la Lacauti, in judetul Covasna, si la Varful Ceahlau-Toaca, in judetul Neamt, la Varful Omu, in Prahova, au fost minus 22 de grade Celsius, minus 21 de grade la Bucin, in Harghita si minus 17 grade la Balea Lac, in judetul Sibiu. "Vremea ramane gerosasa, cu temperaturi minime cuprinse intre minus 21 si minus 10 grade Celsius la noapte si luni dimineata in Transilvania, a mai spus meteorologul Narcisa Milian.

Temperaturile de duminica dimineata nu sunt cele mai scazute inregistrate de meteorologii din Transilvania, minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, fiind consemnata in anul 1985, la Miercurea Ciuc.

Sursa foto: photoiva/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri